Η Ισπανία είχε κατοχή μπάλας στο 74%, αλλά έπαιξε ανούσια, χωρίς ρυθμό και η Σουηδία την κράτησε εύκολα στο πρώτο 0-0 του Euro 2020, καθιστώντας απολύτως ανοικτό πλέον τον 5ο όμιλο.

Οι Φούριας Ρόχας μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και γενικότερα μέχρι το ημίχρονο άσκησαν έντονη πίεση στον Ολσεν. Ωστόσο, ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ και κράτησε όρθια τη χώρα του. Το έκανε σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο έντονες τις επεμβάσεις του στην εξ επαφής κεφαλιά του Ολμο (16′) και στο σουτ του Μοράτα (23′).

Λίγο αργότερα (38′) είδε τον Μοράτα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο τετ α τετ, ενώ στο 41′ οι Σουηδοί είχαν την πιο σπουδαία στιγμή στο ματς για να σκοράρουν. Σε μία περίεργη φάση ο Ισάκ πλάσαρε, ο Γιορέντε πήγε να διώξει, αλλά για καλή του τύχη δεν έβαλε αυτογκόλ, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι.

Κατοχή χωρίς ουσία

Στην επανάληψη όμως ο ρυθμός έπεσε, καθώς οι Ισπανοί έχασαν την ενέργειά τους, οι Σκανδιναβοί πίεσαν πιο ψηλά και παραλίγο να βρουν εκείνοι το γκολ, αλλά ο Μπεγκ (60′) πραγματικά ολομόναχος, έκανε τσαφ και το έχασε από τέλεια θέση. Από εκείνο το σημείο οι Ταύροι ανέβασαν λίγο την ταχύτητά τους, αλλά αναλώθηκαν σε πολλές και άσκοπες κοντινές πάσες.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Λουίς Ενρίκε, δεν άλλαξε ο τρόπος διαχείρισης του αγώνα. Η κατοχή της μπάλας έφτασε στο υπέρ τους 74%, μα στην ουσία δεν πάτησαν σχεδόν ποτέ περιοχή και δεν απείλησαν σε κανένα σημείο μέχρι το φινάλε, όπου ο Ολσεν σταμάτησε τον Ζεράρδ Μορένο. Κάπως έτσι η Σουηδία πήρε ισοπαλία από το μεγάλο όνομα του 5ου ομίλου που απογοήτευσε στην πρεμιέρα του και δεν έδειξε ότι μπορεί να συγκαταλέγεται στα φαβορί για το τρόπαιο.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Ζόρντι Αλμπα, Κόκε (87′ Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (65′ Σαράμπια), Πέδρι, Ντάνι Ολμο (74′ Ογιαρθάμπαλ), Φεράν Τόρες (74′ Ζεράρδ Μορένο), Μοράτα (65′ Τιάγκο)

Σουηδία (Γιον Αντερσον): Ολσεν, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ (75′ Κραφτ), Αουγκούστινσον, Ολσον (84′ Καγιούστε), Εκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84′ Μπένγκστον), Ισάκ (68′ Κλάεσον), Μπεργκ (68′ Κουάισον).

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Πολωνία – Σλοβακία 1-2
Ισπανία – Σουηδία 0-0

Βαθμολογία

  1. Σλοβακία 3 (2-1)
  2. Ισπανία 0 (0-0)
  3. Σουηδία 0 (0-0)
  4. Πολωνία 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική

Σουηδία – Σλοβακία (18/06, 16:00)
Ισπανία – Πολωνία (19/06, 22:00)

Πηγή: gazzetta.gr