Η σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, με αντίπαλο τον Άρη. ΜΕ αυτό το αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν στην 4η θέση, πετυχαίνοντας μόνο το μίνιμουμ των στόχων τους, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι αριθμοί έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν αυτό που φάνηκε και από το βαθμολογικό πίνακα, ότι αυτή ήταν η χειρότερη επίδοση της Ένωσης από τότε που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτό αποτυπώνεται και από τη στατιστική των παικτών της.

Ο «δικέφαλος» σκόραρε κατά μέσο όρο 1,42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και δέχτηκε 1,38, επιδόσεις που είναι οι χειρότερες από τη σεζόν 2015-16, δηλαδή την πρώτη της επιστροφής στη Super League. Ιδιαίτερα το παθητικό των 69 γκολ σε 50 ματς «πληγώνει» πάρα πολύ. Μέσα σε μία περίοδο δέχτηκε περισσότερα τέρματα από όσα δέχεται συνήθως σε δύο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη χρονιά του πρωταθλήματος, 2017-18, είχε παθητικό μόλις 28 γκολ!

Στην επίθεση οι παίκτες της σημείωσαν συνολικά 71 γκολ και ο μέσος όρος 1,42 ανά παιχνίδι είναι με διαφορά ο χειρότερος της εξαετίας. Τουλάχιστον, η Ένωση είχε να καταγράψει 17 διαφορετικούς σκόρερ.

Μεγάλο πρόβλημα το ΟΑΚΑ

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ ήταν η αποτελεσματικότητά της εντός έδρας, καθώς στο ΟΑΚΑ είχε αποτελέσματα που πλησίασαν αυτά της εφιαλτικής σεζόν υποβιβασμού (2012-13). Η Ένωση είχε μόλις 7 νίκες σε 18 αγώνες στην έδρα της (έπαιξε και στη Ριζούπολη), μετρώντας 27 γκολ υπέρ και 24 κατά.

Τη σεζόν του υποβιβασμού είχε μόλις μία νίκη λιγότερη, αλλά σε 15 αγώνες και με αρνητικό συντελεστή τερμάτων (12-17). Αν προστεθούν και τα ματς σε Europa League αλλά και Κύπελλο Ελλάδας, ο «δικέφαλος» είχε στην έδρα του 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα 38-37.