Η αρμόδια Επιτροπή του Κυπέλλου της ΕΠΟ συνεδρίαση σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, με θέμα τη διοργάνωση του τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αναφορικά και το πρωτόκολλο που θα ισχύσει στο ΟΑΚΑ. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Δ.Σ. της προσεχούς Παρασκευής.

Από την ΕΠΟ στρέφονται σε κάποιες εκδοχές…

  • να εφαρμοστεί το υπάρχον πρωτόκολλο αγώνων που προβλέπει κενές εξέδρες -άρα απλά την παρουσία λίγων με κάποιες προσκλήσεις,
  • να επιτραπεί έστω και λίγος κόσμος, άποψη που είχε εκφράσει πρόσφατα ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, εφόσον δοθεί το «ΟΚ» από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Εάν επιτραπεί η είσοδος έστω και λίγων ατόμων, θα πρέπει να υπάρξει διαφοροποιημένο πρωτόκολλο ακόμα και στο ζήτημα της εισόδου και εξόδου των παριστάμενων στον αγώνα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε επίσημα η ΕΠΟ μέσω ανακοίνωσής της.

Αυτή αναφέρει:

«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η αγωνιστική και οργανωτική ευθύνη του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την επιστροφή του λαοφιλέστερου αθλήματος στην κανονικότητα και οι υπηρεσίες και επιτροπές της, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής διοργανώσεων, δουλεύουν με ανυπομονησία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διεξαγωγή αγώνων παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες είναι μια επιδίωξη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων.

Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.