Στην τελική ευθεία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μπαίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μετά το καθοριστικό βήμα που έγινε τη Δευτέρα (29/3) από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων.

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, ένα ακόμη σημαντικό γραφειοκρατικό ζήτημα ξεπεράστηκε και το θέμα του νέου γηπέδου στην Τούμπα ξεπεράστηκε και όλα δείχνουν ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, δημοσιοποίησε την συγκεκριμένη απόφαση, που θα αποσταλεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διαδικασία ανάρτησης.

«Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της νέας Τούμπας έγινε σήμερα. Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής. Αποστέλλεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για τη διαδικασία ανάρτησης», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Αυτό που απέμενε πριν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη Νέα Τούμπα υπογραφεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και προκύψει στις αρχές Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα, το Προεδρικό Διάταγμα ήταν να σταλούν προς γνωμοδότηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης κάποιες τροποποιήσεις ρυμοτομίας που αφορούν στο χώρο γύρω από το γήπεδο.

Αυτό που απέμενε πριν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη «Νέα Τούμπα» υπογραφεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και προκύψει στις αρχές Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα, το Προεδρικό Διάταγμα ήταν να σταλούν προς γνωμοδότηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης κάποιες τροποποιήσεις ρυμοτομίας που αφορούν στο χώρο γύρω από το γήπεδο.

Κάτι που έγινε τη Δευτέρα (29/3) από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, με το συγκεκριμένο σχέδιο να προβλέπει όχι μόνο την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας αλλά και την ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο καταγράφεται και προβλέπεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής – προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο -με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Με βάση το ΕΠΣ διευθετούνται και επιλύονται τα διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής της ισχύουσας ρυμοτομίας στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώροι στάθμευσης.

Πηγή: gazzetta.gr