Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (22:00) ένα σπουδαίο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ, το οποίο -εκτός από τους Έλληνες- ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τους Άγγλους φιλάθλους. Άλλωστε, η περσινή πρόκριση των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον ίδιο αντίπαλο κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη μεταξύ τους κόντρα.

Ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς θα είναι και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θέλει και φέτος να πετύχει η ομάδα του το κατόρθωμα της προηγούμενης σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην Telegraph ενόψει του σημερινού αγώνα και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητές του.

Παράλληλα, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο μεταμόρφωσε την αγωνιστική φυσιογνωμία των «ερυθρόλευκων», λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν ανέλαβε τα πάντα ήταν αρνητικά, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να δουλέψει μελλοντικά σε κάποια ομάδα από το αγγλικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνς για:

Τον Κάρλος Κεϊρός, με τον οποίο συνεργάστηκε κατά το παρελθόν: «Άλλαξε τη μεθοδολογία στην Πορτογαλία. Ο τρόπος προπονητικής, μετά τον Κεϊρός, ήταν διαφορετικός. Εξελιχθήκαμε πολύ. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και το μελετώ διαρκώς και μπορώ να καταλάβω πως μετά τον Κάρλος Κεϊρός έγινε ένα μεγάλο βήμα».

Το περσινό παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο: «Ήταν το τέλειο -τακτικά- παιχνίδι και για 120 λεπτά, όλοι πιστεύαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε την Άρσεναλ».

Τον τρόπο που την απέκλεισε: «Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύναμα σημεία. Προσπαθώ να δουλεύω πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου. Όλη η προετοιμασία στηρίζεται σε αυτή την στρατηγική. Ξέραμε πως εκείνη την περίοδο η Άρσεναλ δεν ήταν πολύ δυνατή και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Μερικές φορές, ό,τι κάνεις στις προπονήσεις, βγαίνει και στους αγώνες. Άλλες φορές, δεν συμβαίνει τίποτα».

Το τι άλλαξε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό: «Τα πάντα. Τα πάντα ήταν αρνητικά όταν ήρθα, αλλά ανοικοδομήσαμε την ομάδα. Μόλις τέσσερις παίκτες έχουν παραμείνει στην ομάδα και αποκτήσαμε 21 νέους παίκτες. Τα πάντα ήταν καινούργια. Οι παίκτες πίστεψαν σε ό,τι κάναμε εκείνη την στιγμή. Ότι ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και πολύ ξεχωριστό».

Τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι όλη την ώρα στο πλευρό μας, ξέρω πως είναι το αφεντικό. Είναι πολύ παθιασμένος με τον σύλλογο. Είναι ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ, αλλά σχεδόν πάντα είναι μαζί μας και μας στηρίζει, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Η πρώτη συνάντησή μας αφορούσε την ηγεσία και τον τρόπο που θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει χρόνος και ομάδες σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζουν. Αλλά, με κατάλαβε».

Το αγγλικό ποδόσφαιρο: «Είναι το πνεύμα του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που θα ήθελα στο μέλλον. Το πραγματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην Αγγλία».