Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά ήδη δείχνει ουσιαστική, καθώς ο 23χρονος Μολδαβός έχει πάρει θέση βασικού και δείχνει σαν να φορά εδώ και καιρό τα ερυθρόλευκα. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν φαίνεται πως θα περιοριστούν σε αυτήν την κίνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Κόκκινου Πρωταθλητή», στο Λιμάνι δεν αποκλείουν μια προσθήκη εξτρέμ, καθώς κρίνουν ότι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα μπορούσε να αναβαθμίσει ποιοτικά την ομάδα. Απλώς, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει τώρα (το καλοκαίρι οι περιπτώσεις που εμφανίζονται είναι εξαιρετικές) και δεν πρόκειται να γίνει κάποια προσθήκη, εάν ο παίκτης δεν μπορεί πραγματικά να μπει όπως θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς στο σύνολο.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ανοικτά τα «ραντάρ» τους και για δεξί μπακ. Θεωρητικά η θέση είναι καλυμμένη με τους Ραφίνια και Ντρέγκερ, ωστόσο αν προκύψει κάποια αξιόλογη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν την ευκαιρία.

Αντίθετα, φαίνεται πως η περίπτωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου απομακρύνεται και ο 32χρονος στόπερ λογικά θα συνεχίσει να παίζει στο εξωτερικό.

Αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι του Αγρινίου

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται (και) στο αγωνιστικό κομμάτι. Γι’ αυτό ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου την Τετάρτη (20/01, 19:30) με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός το αναγκαίο rotation.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αφήσει εκτός αρκετούς από τους συνήθεις βασικούς και να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που έχουν λιγότερα λεπτά συμμετοχής. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να παίξουν ποδοσφαιριστές που έχουν δει ελάχιστη ή και καθόλου δράση.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Κρίστινσον, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια αντί του Σα ή του Τζολάκη. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν παίκτες όπως οι Πέπε και Τιάγκο, ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει να παίξει βασικός και ο Χασάν για να ξεκουράσει τον Ελ Αραμπί, αλλά και να συνεχίσει με ρυθμό, έχοντας προέλθει από το κρίσιμο γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ίσως οι συνολικές αλλαγές στην ενδεκάδα να είναι οκτώ ή και εννιά σε σχέση με το ματς κόντρα στους Ηπειρώτες, την προηγούμενη Κυριακή.