Το πρώτο βήμα για μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία και τη νέα σεζόν θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (22:00, CosmoteSport 2) τη Μαρσέιγ στο άδειο τελικά -λόγω κορονοϊού- Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά η 20η διαδρομή των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να φτάσουν στο πρώτο ευρωπαϊκό «τρίποντο», θέλοντας να δει τη δουλειά που έχει γίνει, να βγει και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του και η αποστολή θα ανακοινωθεί σήμερα, αφού βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που θα υποβληθούν άπαντες.

Αν και δεν υπάρχουν δεδομένα για την ενδεκάδα, δεν αποκλείονται εκπλήξεις. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του θα έχει (από δεξιά προς αριστερά) τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας. Στα χαφ αναμένεται να βρεθούν οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, ενώ «παίζεται» να ξεκινήσει ο Πέπε αντί του Καμαρά. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι σίγουρα ο Ελ Αραμπί, με τον Φορτούνη, τον Βαλμπουενά και τον Ραντζέλοβιτς να διεκδικούν θέση στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι θα ξεκινήσουν με τους Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέ, Κιζάνς και Μπενεντέτο.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ορσάτο από την Ιταλία, με βοηθούς τους Μέλι και Καρμπόνε, με 4ο τον Τζιακομέλι. Στο VAR θα είναι ο Γκουίντα και AVAR ο Περέτι.

Ένας Ολυμπιακός… μπαρουτοκαπνισμένος στη διοργάνωση

Η καλύτερη πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League (αλλά και στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών) σημειώθηκε τη σεζόν 1998-99, όταν αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά (2-1 ήττα το Τορίνο και 1-1 στο ΟΑΚΑ), ενώ άλλες έξι φορές έφτασε στους «16», με πιο πρόσφατη την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όταν έμεινε εκτός  από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 νίκη εντός και 3-0 ήττα εκτός).

Συνολικά, στην κορυφαία διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 174 αγώνες, 63 νίκες, 33 ισοπαλίες και 78 ήττες, ενώ έχουν σημειώσει 214 γκολ και έχουν δεχθεί 265.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης συλλόγων της UEFA με 43.000 βαθμούς και είναι ο ελληνικός σύλλογος με την καλύτερη θέση στη σχετική βαθμολογία. Παράλληλα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 7η θέση του πίνακα με τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση. Μπροστά του βρίσκονται μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 25 συμμετοχές, Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο με 24, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 23 και Γιουβέντους με 21.