Η ΑΕΚ μπορούσε να βρεθεί μόνη στη 2η θέση, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και τελικά στο ΟΑΚΑ προέκυψε ισοπαλία.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό νωρίτερα (0-1), έδινε την ευκαιρία στην Ένωση να πατήσει στη 2η θέση και να αφήσει στο -2 τους Θεσσαλονικείς. Οι πράσινοι, όμως, ήταν αποφασισμένοι να παίξουν για το γόητρο τους και την αξιοπρέπεια τους και το έκαναν, φλερτάροντας ακόμη και με τη νίκη. Δεν την πήραν, αλλά η συνολική εικόνα τους, με βάση και τα προβλήματα τους, ήταν καλύτερη από αυτή των αντιπάλων της.

Στα προηγούμενα ματς του σαββατοκύριακου η αλήθεια είναι ότι είδαμε καλό θέαμα ή τουλάχιστον καλύτερο από ό,τι περιμέναμε, με δεδομένο ότι υπήρχε και αποχή τόσων μηνών από τη δράση. Σε αυτό του ΟΑΚΑ, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά… ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έδειξαν από τα πρώτα λεπτά να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό και αυτό δεν άλλαξε σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου, το οποίο πέρασε χωρίς καλές φάσεις αλλά με αρκετό… ξύλο.

Τόσο, ώστε οι δύο ομάδες να έπρεπε να μείνουν με 10 παίκτες, αφού οι Κουρμπέλης και Λόπες θα μπορούσαν να αποβληθούν αλλά ο διαιτητής Τζήλος δεν πήγε σε τόσο δραστικά μέτρα. Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι συνολικά πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, πρεσάροντας σωστά και κλέβοντας μπάλες αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν συνοχή ως ομάδα και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Τα πράγματα δεν έδειξαν να αλλάζουν στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει καλύτερος και να σκοράρει στο 52′ με τον Μακέντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Γιόχανσον στον Λιβάια. Ο Ιταλός, όμως, θα το έβαζε τελικά το γκολ: Στο 65′ έδωσε με το κεφάλι στον Νατζ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή, αυτός ξεπέρασε τον Σβάρνα και γύρισε στον Μακέντα και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1.

Ηταν μια μάλλον φυσιολογική εξέλιξη, υπό την έννοια πως αν μια ομάδα έπρεπε να σκοράρει με βάση την εικόνα της, τότε αυτή, έστω στα σημεία, ήταν ο Παναθηναϊκός. Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ αντέδρασε και το έκανε με τον πιο ποιοτικό της παίκτη, αυτόν που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια ενέργεια.

Στο 75′ ο Λιβάια, για τον οποίο ο λόγος, πήρε την πάσα του Ολιβέιρα και με ωραία κίνηση και σουτ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-1, δίνοντας στην ομάδα του τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη που θα την ανέβαζε στη 2η θέση, πάνω από τον ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι ότι οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν όντως να πάρουν το τρίποντο, αν ο Μάνταλος στο 84′ έβρισκε καλύτερα την μπάλα μετά τη σέντρα του Σιμάνσκι.

Δεν τη βρήκε όμως και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με την ΑΕΚ τελικά να ισοβαθμεί πλέον με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο -7.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (67′ Ολιβέιρα), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε (75′ Κλωναρίδης), Λιβάια, Μάνταλος (86′ Αραούχο).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Δώνης (77′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (60′ Νατζ), Ζαχίντ (68′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (77′ Μπουζούκης), Μακέντα.