Η ΕΠΟ είχε προχωρήσει το θέμα της εφαρμογής της γραμμής οφσάιντ του VAR στα play offs, στα play out, στους ημιτελικούς και ασφαλώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως η κατάσταση με τον κορονοϊό πήγε πίσω την κατάσταση.

Από τον Φλεβάρη είχε συζητηθεί και εγκριθεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της γραμμής οφσάιντ του VAR στα play offs, στα play out, στους ημιτελικούς και ασφαλώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

To κόστος ως γνωστόν θα ήταν στα 950 ευρώ ανά παιχνίδι και θα επιβαρύνει τις ομάδες (περίπου 5.000 ευρώ συνολικά για την πρώτη εξάδα). Είχε γίνει μάλιστα και σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό όμως… πάγωσε πολλά πράγματα και πήγε πίσω την κατάσταση. Κοινώς και το θέμα αυτό πήγε πίσω.

Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχουν δεδομένα εμπόδια για την γραμμή (προφανώς και οικονομικής φύσεως διότι ως προς το πρωτάθλημα θα επιβαρύνει τις ομάδες), η οποία πάντως εφόσον είναι διαθέσιμη για έναν αγώνα θα μπορεί να είναι σε όλους. Από τεχνικής πλευράς και όχι μόνο το ζήτημα αυτό είναι να συζητηθεί και στο Δ.Σ. της Παρασκευής, όπου στην ημερησία διάταξη θα βρίσκεται και το Κύπελλο και το πως θα συνεχιστεί. Θα πρέπει πάντως να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα μπει για τον τελικό του θεσμού του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr