Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένη. Όμως δεν θα είναι απλή υπόθεση και το μεγαλύτερο (πλην όμως όχι απροσπέλαστο) εμπόδιο αποτελούν τα χρέη του συλλόγου.

Ασφαλώς η πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ γνωρίζει πως δεν πρόκειται για κάποια «υγιή» εταιρεία, ωστόσο θέλει να διαπιστώσει πως τα χρέη δεν θα υπερβαίνουν τον υπολογισμό που έχει γίνει και τα φέρνει σε περίπου 24 εκατ. ευρώ. Ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ είναι αναγκαίος για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. Κάποιες πηγές ήθελαν χθες τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μην επιθυμεί να «φορτωθεί» τα χρέη του παρελθόντος, ωστόσο για να επιτευχθεί συμφωνία για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα πρέπει να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος ουσιαστικά τα επωμίστηκε χωρίς να τα έχει δημιουργήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει να ακούσει από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ποιες είναι οι προθέσεις του και τους όρους που θα θέσει για να πάρει την ομάδα. «Μακάρι να γίνει», έλεγε στους συνεργάτες του ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο τονίζει πως μέχρι να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη σε ιδιοκτησιακό επίπεδο θα πρέπει όλοι στην ΠΑΕ να συνεχίσουν την εφαρμογή του «σφικτού» οικονομικού πλάνου που υπάρχει για να καταστεί αυτή βιώσιμη και να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση. Όσο για τις επαφές με την πλευρά Γιαννακόπουλου, θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή κινεζικής εταιρείας (ή κινεζικών εταιρειών) για την επένδυσή του, ενώ κάποιες πηγές ισχυρίζονται πως το πλάνο δεν προβλέπει να μπουν χρήματα μόνο στην ΠΑΕ, αλλά περικλείει το μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.

Πηγή: sport-fm.gr