Έγινε μέλος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Αύγουστο του 2017, έχοντας πίσω του ένα καλό βιογραφικό, στο οποίο ξεχωρίζουν οι 3 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και το 1,5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Άλκμααρ για να τον κάνει δικό της από την Κάλμαρ.

Ωστόσο, ο Ματίας Γιόχανσον δεν έκανε και τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις με τα πράσινα, με εξαίρεση την προηγούμενη σεζόν. Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε πολύ άσχημα και με δεδομένο ότι το προσεχές καλοκαίρι το συμβόλαιό του λήγει, στο «τριφύλλι» είχαν τείνει στο να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Ωστόσο, μετά τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, είναι πιθανό να υπάρξει ανατροπή με τον Σουηδό δεξιό μπακ. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Sportday, στον Παναθηναϊκό γίνονται άλλες σκέψεις για το μέλλον του 27χρονου ποδοσφαιριστή.

Πλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον παίκτη, με τις πιθανότητες να μείνει να αυξάνονται, εάν οι απαιτήσεις του δεν είναι… τρελές.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να επιθυμούν να προωθήσουν τους Βαγιανίδη και Αποστολάκη, αλλά επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος από τους δύο (πιθανότατα ο πρώτος) η παραμονή του Γιόχανσον έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.