Ο Ήφαιστος Λήμνου διέλυσε τον Άρη με 85-59, βγαίνοντας έτσι από το καθεστώς κρίσης στο οποίο είχε βρεθεί. Μόνο θλίψη προκαλεί η αγωνιστική εικόνα του Άρη ο οποίος παραμένει στον βυθό της βαθμολογίας.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «κίτρινοι» έπαιξαν άμυνα ζώνης, συνέχισαν να κάνουν φτηνά λάθη και βρέθηκαν στο -11 (31-20) στα μέσα του δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα ο Ήφαιστος πήρε πολλά από τους Χαριτόπουλο, Τσαϊρέλη. 2-3 καλάθια του Ντραγκίτσεβιτς αποσόβησαν τα χειρότερα για τον Άρη καθώς στοιχειοθέτησαν τις απαντήσεις στους διαδοχικούς πόντους από τον Λιντλ κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-27.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια συνέχεια της δεύτερης περιόδου καθώς ο Ήφαιστος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος… δεν εμφανίστηκε. Έτσι η διαφορά πήγε στο +18 (45-27) καθώς οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τα τρία λάθη των φιλοξενούμενων μέσα σε δύο λεπτά! Η χαλάρωση των γηπεδούχων έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να μειώσει σε 49-38 λίγο μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Εκεί ο Ήφαιστος βρήκε δύο μεγάλα σουτ με τους Σμιθ, Λιντλ, Χάμοντς σταμάτησε τη φόρα του Άρη και η διαφορά επανήλθε στο +16 (59-43, 28’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Άρης συνέχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, η διαφορά παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα (69-50, 35’). Ο Άρης δεν είχε τη διάθεση και το κίνητρο για να διεκδικήσει πιθανή επιστροφή του στο παιχνίδι. Ίσα-ίσα που η διαφορά αυξήθηκε κι έφτασε στα επίπεδα του τελικού αποτελέσματος.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 39-27, 60-43, 85-59

πηγή: gazzetta.gr