Κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό και ήττα με σκορ 2-0 από την Ανόρθωση στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Πολλά πράγματα που θέλουν διόρθωση είδε ο Γιάννης Αναστασίου. Οι «πράσινοι», ήταν καλύτεροι μονάχα στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Απείλησαν την αντίπαλη εστία μονάχα δύο φορές και το τρέξιμο, η πίεση και η διάθεση δεν είχαν διάρκεια.

Με αμυντικά κενά και χωρίς σωστή ανάπτυξη, οι παίκτες του «τριφυλλιού» είδαν τον Άντιτς στο 49ο και τον Θεοδώρου στο 75ο λεπτό να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα για Μέντες ντα Σίλβα που αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά στο κέντρο της άμυνας. Εκπληκτικές επεμβάσεις από τον Ορέστη Καρνέζη που στο πρώτο μέρος κράτησε το «μηδέν» σε τρεις περιπτώσεις, ξεχώρισε όσο έπαιξε ο Αλέξανδρος Μουζακίτης.

Από κοντά παρακολούθησε το φιλικό ματς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, που βρίσκεται στην Ολλανδία από το βράδυ της Κυριακής.

Το ματς:

Πάθος, διάθεση και… πολύ τρέξιμο ήταν για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Με τον ιδιαίτερα δραστήριο, Αλέξανδρο Μουζακίτη, την καλή κεφαλιά του Σπύρου Ρισβάνη στο 6ο λεπτό και την πίεση, το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι στο πρώτο 15λεπτο. Η Ανόρθωση, όμως, σε όλα αυτά, απάντησε με εξισορρόπηση της κατάστασης και τρεις κλασσικές ευκαιρίες! Σε όλες, όμως, ο Ορέστης Καρνέζης έδειξε πως και φέτος θα είναι απ’ τους στυλοβάτες της ομάδας. Πρώτα σε τετ-α-τετ του Αλέξα στο 14ο λεπτό, έπειτα σε παρόμοια κατάσταση με τον Οκκά (30’) και στη λήξη του ημιχρόνου σε σουτ του Οχαγιόν, ο Έλληνας πορτιέρο κράτησε το «μηδέν».

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η Ανόρθωση παρουσίασε πιο «σφιχτή» αμυντική λειτουργία. Αρχικά, οι «πράσινοι», είδαν τον Άντιτς να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα σε λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του ρέφερι για χέρι που… μόνο αυτός είδε στον Χρήστο Δώνη. Όσο κι αν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να απαντήσουν, έμειναν στη θεωρία και μάλιστα, χωρίς να κάνουν πράξη ούτε μια ευκαιρία. Στο 75ο λεπτό, ο Θεοδώρου με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για τους Κύπριους που δεν διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο κι επικράτησαν με άνεση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (64’ Αναγνωστόπουλος), Ρισβάνης (64’ Μέντες), Ααράμπ, Αναστασόπουλος, Χουχούμης (46’ Σπυρόπουλος), Λαγός, Ζέκα (46’ Δώνης), Σταματάκης, Μουζακίτης (46’ Ντίνας), Μπαϊράμι (46’ Κουσίδης), Γιαννιτσάνης

Ανόρθωση:
Βαλβέρδε, Άντιτς, Παβίσεβιτς, Αλέξα, Οχαγιόν (84’ Αβραάμ), Μαραγκός (73’ Θεοδώρου), Γκριγκαλασβίλι (46’ Κολαούτι), Λαϊφης (88’ Λοϊζίδης), Φοφανά, Γκαλαμάζ (86’ Οικονόμου), Οκκάς

Πηγή: Sport-fm.gr