Από την ημέρα επιστροφής του Άρη στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερα παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, σε πρωτάθλημα (τρία) και Κύπελλο (ένα). Τα τρία από αυτά έληξαν ισόπαλα, ενώ το άλλο πήγε στον «δικέφαλο», πέρσι, περίπου πριν από έντεκα μήνες.

Όλα αυτά τα παιχνίδια είχαν έναν κοινό συντελεστή: ότι καμία από τις ομάδες που προηγήθηκε, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη. Κάτι που συνέβη και χθες, παρά το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πετύχουν κάτι τέτοιο, αλλά ο Μίσιτς είχε… άλλα σχέδια, με το γκολ που σημείωσε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το σερί αυτό ξεκίνησε πέρσι στις 26 Σεπτεμβρίου, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην Τούμπα με γκολ του Πέλκα στο 25′, αλλά ο Ματέο Γκαρσία ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακολούθησε το ντέρμπι του πρωταθλήματος, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στις 21 Οκτωβρίου, όπου η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με τον Ματέο Γκαρσία στο 2ο λεπτό, αλλά ο «δικέφαλος» έκανε την ανατροπή με δύο τέρματα του Πρίγιοβιτς, στο 36′ και στο 84΄.

Μετά ήρθε το 1-1 της Τούμπας, στις 24 Φεβρουαρίου για το πρωτάθλημα, στο οποίο οι «ασπρόμαυροι» είχαν προηγηθεί με τον Βιεϊρίνια στο 39′, αλλά οι «κίτρινοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Βέλεθ στο 85′.

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν το χθεσινό, το οποίο συνέχισε αυτήν την ιδιαίτερη παράδοση που πάει να δημιουργηθεί.