Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι με κάθε επισημότητα ο διάδοχος του Μαξ Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους, με τον 60χρονο τεχνικό να παρουσιάζεται και επίσημα σήμερα από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τον σύλλογο, δηλαδή τους Αντρέα Ανιέλι, Πάβελ Νέτνβεντ και Φάμπιο Πεταρίτσι.

Το συμβόλαιο του ανθρώπου που «έχτισε» μια εξαιρετική Νάπολι και στη συνέχεια έφυγε για το Λονδίνο και την Τσέλσι, είναι τριετούς διάρκειας, με τη νέα σελίδα για εκείνον να κρίνεται απαιτητική και ταυτοχρόνως ικανή να του φέρει αυτό που στερήθηκε με τους «παρτενοπέι»: το πρωτάθλημα Ιταλίας. Βεβαίως, στη «Βέκια Σινιόρα» θέλουν με τον Ναπιλιτάνο αλενατόρε στο τιμόνι τους να κατακτήσουν το Champions League, κάτι που δεν κατάφεραν με τον άνθρωπο που αντικατέστησε.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να ήχησε πιο όμορφα στα αυτιά των «μπιανκονέρι» τιφόζι είναι ότι «η Γιουβέντους είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία»,μ την οποία όσο βρισκόταν στην Καμπανία αποκάλυψε πως «επί τρία χρόνια ξυπνούσα με πρώτη σκέψη να τη νικήσω».

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου ο Σάρι είπε: «Όσο ήμουν στη Νάπολι, έδωσα όλο μου τον εαυτό και έπειτα αποφάσισα να βιώσω μια σπουδαία εμπειρία στην Premier League. Η Γιουβέντους είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία και μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω. Το θεωρώ επίτευγμα μιας μεγάλης καριέρας αυτό που μου παρουσιάστηκε.

Δεν έχω ξαναδεί τόση αποφασιστικότητα και προσήλωση από έναν σύλλογο για να προσλάβει έναν προπονητή. Είχαν εξαιρετική νοοτροπία όταν με πλησίασαν και μου έδειξαν πως με ήθελαν πολύ».

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής σημείωσε: «Στη Γιουβέντους οφείλεις κάθε πρωί να έχεις τη νοοτροπία του νικητή και να προετοιμάζεσαι για τη νίκη σε κάθε ματς. Η Γιουβέντους οφείλει να στοχεύσει στο Champions League, γνωρίζοντας όμως πως το ίδιο κάνουν άλλες οκτώ με εννέα μεγάλες ομάδες.

Όταν ήμουν στη Νάπολι, επί τρία χρόνια ξυπνούσα με πρώτη σκέψη να νικήσω τη Γιουβέντους. Αυτό ήταν το καθήκον μου εκείνη την εποχή. Έδωσα το 110% στην ομάδα και θα το κάνω και τώρα».

Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην αναφερθεί και στον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο είπε πως «στην Τσέλσι προπόνησα ορισμένους μεγάλους παίκτες, αλλά το να προπονώ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι βήμα μπροστά. Θέλω να τον βοηθήσω να σπάσει ορισμένα νέα ρεκόρ. Πρέπει να χτίσουμε γύρω από παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως οι Κριστιάνο, Ντιμπάλα και Ντάγκλας Κόστα».

* Οι φωτογραφίες είναι από τον επίσημο λογαριασμό της Γιουβέντους στο Twitter.