Χρειάστηκαν μόλις δύο αγωνιστικές για να αναπτερωθούν οι ελπίδες της Νάπολι για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Οι 5 χαμένοι βαθμοί της Γιουβέντους, σε συνδυασμό με το απόλυτο που κατέκτησαν οι «παρτενοπέι», έβαλαν την ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι ξανά στο… κόλπο.

Ο προπονητής της ομάδας, όμως, ζητάει προσοχή και δουλειά από τους παίκτες του για να συνεχιστεί η… καταδίωξη της «Γιούβε».

«Βρεθήκαμε στους 10 βαθμούς από τη Γιουβέντους και έλεγα πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Τώρα που είμαστε στους 5, επαναλαμβάνω πως ακόμα όλα είναι ανοιχτά. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και δύσκολο, κάθε ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο.

Και εμείς το ζήσαμε αυτό και η Γιουβέντους το ζει τώρα. Για αυτό ζητώ από τους παίκτες μου να δείξουν απόλυτη προσοχή σε κάθε παιχνίδι και να αγωνίζονται με την ίδια αυταπάρνηση, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Ξέρω πως δεν λέω κάτι το καινούργιο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Ματζάρι.

Ο Ματζάρι δείχνει να πιστεύει στο… θαύμα. «Θέλω να είμαστε κοντά στην κορυφή μέχρι το τέλος και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί.

Η Γιουβέντους έχει μπροστά της το Τσάμπιονς Λιγκ, εμείς το Γιουρόπα Λιγκ, οπότε οι αγώνες που απομένουν ως το τέλος της σεζόν είναι πολλοί. Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Και θέλω να κερδίσουμε κάθε τελικό που θα παίξουμε από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο προπονητής της Νάπολι.

Κλείνοντας, ο Ματζάρι δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. «Το Γιουρόπα Λιγκ μας ενδιαφέρει πολύ, δεν πρόκειται να το σνομπάρουμε.

Σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε και εκεί, παράλληλα με το Καμπιονάτο. Δεν πρόκειται να επιλέξω ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις. Κρίμα, μόνο, για το Κύπελλο Ιταλίας. Ο αποκλεισμός μας από τη Μπολόνια μας εμποδίζει να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρσι», είπε με παράπονο ο Βάλτερ Ματζάρι.

Πηγή: sport-fm.gr