Με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα παλέψουν για μια θέση στα ημιτελικά των φετινών playoffs.

Το τηλεοπτικό ντέρμπι θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη όπου ο πρώτος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα της Α΄φάσης των πλέι οφ. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί σε δύο νίκες. (Α΄αγώνας Α΄φάσης πλέι οφ, 3/4, 17.00, ERT Sport, Διαιτητές: Ονόπας, Κυριοπούλου).

Ο Ολυμπιακός με μόλις δύο εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα (από Φοίνικα και Κηφισιά) διατηρεί το αήττητο στην έδρα του για 22 μήνες και θέλει να κλείσει γρήγορα και χωρίς απώλειες την υπόθεση της πρόκρισης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και δήλωσε: «Επιτέλους ξεκινάνε τα πλέι οφ. Όλα τα μέλη της ομάδας περιμένουμε αυτή τη στιγμή για αυτό είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς και θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Στόχος μας κόντρα στην ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή εμφάνιση και η πρώτη νίκη στα πλέι οφ».

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιτ ανέφερε: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το πρώτο των πλέι οφ και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό. Είναι επίσης σημαντικό για εμάς να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να παίξουμε καλά. Τώρα όλοι θα παλέψουν σκληρά και πρέπει να κάνουμε το ίδιο για να προχωρήσουμε».

Η ΑΕΚ για 8η φορά στην ιστορία και για πρώτη μετά την 7η θέση του 2014 βρίσκεται μέσα στην 8αδα της Volley League και σίγουρα δεν είναι το φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι όμως η πρώτη φορά που οι κιντρινόμαυροι θα αγωνιστούν χωρίς να έχουν το άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα και ο προπονητής της Άκης Φλαούνας υποσχέθηκε μία φιλότιμη και δυνατή αγωνιστική παρουσία στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: «Πετύχαμε το στόχο των πλέι οφ και αυτό μας έδιωξε το άγχος και την πίεση. Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε και θέλουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Αν μας δοθεί ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ο αγώνας είναι τηλεοπτικός και έχουμε επί πλέον κίνητρο και για τη φανέλα του συλλόγου αλλά και για μας προσωπικά να δώσουμε ότι μπορούμε».

Σε 22 αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι.

Πηγή: gazzetta.gr