Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αν και ακόμα χρειάζεται να γίνουν πολλά, δήλωσε πως είναι ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Ο νέος προπονητής της Παλέρμο εκθείασε τους παίκτες του για τη διάθεση που δείχνουν από την πρώτη του μέρα στη Σικελία, αλλά τους ζήτησε να γίνουν πιο κυνικοί και να «καθαρίζουν» νωρίτερα τα παιχνίδια.

Όταν ανέλαβε την Παλέρμο, όλοι ήταν σίγουροι πως θα είναι δυσκολότερο να συνεργαστεί αρμονικά με τον πρόεδρο της ομάδας, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, παρά να «κρατήσει» την ομάδα στη Serie A. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Παλέρμο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε μια πρώτη αποτίμηση της δουλειάς του.

«Αν και λείπουν ακόμα πολλά πράγματα για να δω τη δική μου ομάδα, αυτή που εγώ θέλω να φτιάξω, έχω να πω πως είμαι ικανοποιημένος από τη διάθεση που όλοι οι παίκτες δείχνουν στις προπονήσεις. Από την πρώτη μέρα έδειξαν πως είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά. Τα πρώτα αποτελέσματα τα είδα στο τελευταίο ματς, όπου έκαναν σχεδόν όσα τους είχα ζητήσει», είπε ο Γκασπαρίνι.

Είπατε πως λείπουν πολλά ακόμα για να γίνει η Παλέρμο η ομάδα που θέλετε. Ποια είναι αυτά τα πράγματα που λείπουν; «Δεν θα αναφερθώ εκτενώς, αφού αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσω με τους παίκτες μου. Ένα πράγμα που πρέπει, πάντως, να βελτιώσουν, είναι η συμπεριφορά τους όταν η ομάδα μας προηγείται στο σκορ. Εκεί πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να «καθαρίζουν» το ματς και να μην περιμένουν το τέλος, συχνά με τον κίνδυνο να δεχτούμε γκολ», απάντησε ο προπονητής της Παλέρμο.

Η διακοπή θα σας δώσει την ευκαιρία να δουλέψετε ήρεμα και να βελτιώσετε την ομάδα. «Πράγματι, θα μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε κάποια πράγματα. Αν και θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου. Λείπουν 5-6 διεθνείς και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Το καλό είναι πως όλοι έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά», τόνισε ο Γκασπερίνι.

Πηγή: sport-fm.gr