Σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου Στέφαν Μπόμπεκ.

Ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της εποχής του αλλά και επιτυχημένος προπονητής εργάστηκε και στη χώρα μας γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με τα χρώματα της Παρτιζάν Βελιγραδίου σκοράροντας 121 φορές σε 198 συμμετοχές, ενώ παρόμοια ήταν τα επιτεύγματα του και με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας.

Στην Ελλάδα εργάστηκε τόσο στον Παναθηναϊκό κατά κύριο λόγο, όσο και στον Ολυμπιακό με αξιομνημόνευτα κατορθώματα.

Στον Παναθηναϊκό δούλεψε το 1963 φέρνοντας την επανάσταση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας καθώς καθιέρωσε σύστημα 4-4-3 αντί του 4-2-4 που ήταν το πιο προσφιλές στις Ελληνικές ομάδες ενώ παράλληλα κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδας του 1964 όντας αήττητος, επίτευγμα ακατάριπτο από οποιαδήποτε ομάδα μέχρι και σήμερα!

Μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο και την επόμενη χρονιά κάνοντας μόλις μια ήττα. Από τους «πράσινους» έφυγε το 1967.

Μετά από ένα σύντομο προπονητικό πέρασμα από την αγαπημένη του Παρτιζάν επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού την περίοδο 1969-70.

Όμως ο Μπόμπεκ δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο καθώς ο Παναθηναϊκός με προπονητή το Λάκη Πετρόπουλου (μαθητής του Μπόμπεκ στην περίοδο που ήταν στον Παναθηναϊκό) έκοψε πρώτος το νήμα. Έτσι έφυγε από τους «ερυθρόλευκους» και στη συνέχεια εργάστηκε στην Κροατία ως προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ επέστρεψε για λίγο και πάλι στον Παναθηναϊκό (1974).

Πηγή: gazzetta.gr