Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον Παναθηναϊκό.

Το μεσημέρι ο Γιώργος Στάμος και ο Γιάννης Χειμάρας θα βρεθούν στην Παιανία, όπου θα ζητήσουν από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να υπογράψουν το διακανονισμό για τις οφειλές που τους οφείλονται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.

Οι «πράσινοι» ενημερώθηκαν σχετικά από τον Δημήτρη Γόντικα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Οι παίκτες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν. Κάποιοι λένε: «Όλοι ή κανείς».

Οι Έλληνες παρουσιάζονται περισσότερο συμβιβαστικοί, αφού γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας και όλα δείχνουν ότι θα υπογράψουν. Ωστόσο, δεν μπορούν να πιέσουν τους υπόλοιπους. Οι ξένοι δείχνουν προβληματισμένοι και οι περισσότεροι μένουν ελεύθεροι ή είναι δανεικοί, κάτι που δείχνει πως δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους.

Πάντως ακόμη κι αν όλοι οι παίκτες υπογράψουν, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός θα εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA, καθώς υπάρχουν οφειλές απέναντι σε παλιούς παίκτες και ομάδες, που δεν έχουν ρυθμιστεί και για τις οποίες θα χρειαστεί να καταβληθούν χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στα ταμεία.

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή του επίσκεψη στην Παιανία ο κ. Γόντικας μίλησε σε περίπου είκοσι υπαλλήλους της ΠΑΕ και τους ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν μέχρι τις 18/4, που είναι η Γ.Σ. «Αν μπουν λεφτά, τότε καλώς. Διαφορετικά…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κλεψύδρα, πάντως, αδειάζει επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να στείλει στην ΕΠΟ -κι από εκεί θα μεταβιβαστούν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία- τα παραστατικά που έχει ζητήσει η UEFA.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου το αρμόδιο όργανο της UEFA θα εξετάσει τα σχετικά έγγραφα και θα αποφασίσει αν θα τιμωρήσει το «τριφύλλι». Υπενθυμίζεται ότι οι «πράσινοι» έχουν τιμωρηθεί για ένα έτος με αναστολή για τη μη καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά χρέη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή: sport-fm.gr