Τα στοιχεία που θα διακρίνουν τον φετινό Ολυμπιακό είναι η μαχητικότητα και το καλό μπάσκετ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», ο οποίος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στο παρκέ τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται πίστωση χρόνου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Η αποθεραπεία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου έχει μπει στο τελικό στάδιο, καθώς αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στο παρκέ, με την επάνοδό του να εκτιμάται κατά τον Ιανουάριο: «Έχω ξεκινήσει να φεύγω από την καθημερινή ρουτίνα της ενδυνάμωσης, όπου μπαίνω στο γήπεδο, πράγμα το οποίο και με χαροποιεί. Ουσιαστικά μετράω αντίστροφα στο να μπω σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Δεν θα υπήρχε άνθρωπος που να μην του έχει χαλάσει η διάθεση, ύστερα από τόσους τραυματισμούς. Απλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να κρατάω μόνο αυτά που θα με κάνουν να νιώθω πιο δυνατός για να μπορέσω να συνεχίσω. Πάντα είχα φιλοδοξίες ως άνθρωπος και ως αθλητής».

Η «πίστωση χρόνου» που ζήτησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκει απολύτως σύμφωνο τον Έλληνα φόργουορντ: «Σίγουρα δεν φτάνει μόνο το Κύπελλο, μετά από τόσα χρόνια “ξηρασίας”. Φέτος, όπως είπε και ο κόουτς χρειάζεται μία πίστωση χρόνου η ομάδα. Έχουμε πάρα πολλούς νέους παίκτες, ενώ ήρθαν παιδιά που δεν έχουν μεγάλη γνώση από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα πρέπει εμείς οι παλιοί να τους βοηθήσουμε. Να έχουμε μία καλή εξωαγωνιστική σχέση, ώστε αυτό αργότερα να φανεί μέσα στο γήπεδο. Να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι 40 λεπτά ανταγωνιστική, υπομονετική, θα ακολουθεί τα σχέδιά της και θα μπορεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αντιπάλου».

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το ρόστερ, αλλά το να υπάρχει μία ομάδα που να κατακτά τίτλους: «Το σημαντικό είναι να υπάρχει μία ομάδα που θα κατακτά πρωταθλήματα. Αυτό είναι που μετράει. Αν το είχαμε καταφέρει ήδη δεν θα κοίταζε κανείς το πώς είναι η ομάδα τώρα. Αυτό που θέλουμε, όμως, είναι να έχουμε μία ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ και θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά εμείς οι παίκτες θα πρέπει να τον κρατήσουμε. Είναι ωραίο να παίζεις και να έχεις τη στήριξή του».

Το στοιχείο που θα διακρίνει τον φετινό Ολυμπιακό είναι η μαχητικότητα: «Στην Ιταλία, όπου δώσαμε κάποια φιλικά με δυνατούς αντιπάλους ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ καλή ομάδα, μαχητική, όπου αυτό πιστεύω πως θα είναι και το στοιχείο της φέτος. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που έχουν αρκετή ενέργεια και παρόλο που δεν έχουν την εμπειρία, δείχνουν όμως διάθεση και ενέργεια που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό».

Τέλος, ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» έμεινε ευχαριστημένος με την πορεία που είχε η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Η ομάδα αυτή έχει αρκετό ταλέντο και πολλά παιδιά. Είμαι ευχαριστημένος με την πορεία της, γιατί έγινε μία ριζική αλλαγή απότομα και όχι σιγά-σιγά. Χαίρομαι πολύ γιατί είδα μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και έναν προπονητή (σ.σ. Ηλία Ζούρο), του οποίου τα στοιχεία φαίνονταν μέσα στο παρκέ. Χαίρομαι που αυτή η ομάδα θα έχει ένα τουρνουά του χρόνου, όπου θα μπορέσει να πάρει και άλλες εμπειρίες, ώστε να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη. Κακά τα ψέματα, μέσα από τις ήττες και τα λάθη μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος, όχι από τις νίκες. Και πόσο μάλλον, όταν έχει έναν προπονητή, όπου στα δύσκολα παιχνίδια βοήθησε τα παιδιά να βγάλουν ένα πολύ καλό πρόσωπο».

Πηγή: sportfm.gr