Μετά το 2007 και το 2009, ο Ισπανός πρωταθλητής υπερασπίστηκε με επιτυχία τα κεκτημένα του, δημιουργώντας τη δική του αυτοκρατορία στο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς. Έπειτα από τρεις εβδομάδες αγώνα και διανύοντας συνολικά 3,642 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ ως το Παρίσι ο 27χρονος ποδηλάτης ολοκλήρωσε το θρίαμβό του με συνολικό χρόνο 91:58: 48.

Έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα μια ημέρα νωρίτερα και με τη διαφορά να βρίσκεται στα 39 δεύτερα από τον δεύτερο Σλεκ, ο Κονταδόρ δεν χρειάστηκε να κάνει σχεδόν τίποτα, από το να αγωνιστεί απλά. Την πρώτη τριάδα της γενικής συμπλήρωσε ο Ντένις Μέντσοφ με 2:01 διαφορά από τον πρωταθλητή.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δυσκολεύτηκα σε κάποιες περιπτώσεις ψυχολογικά και αγωνιστικά και υπέφερα μέχρι να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Όμως δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτά που νιώθω», δήλωσε πανευτυχής ο Κονταδόρ.

Ο πολυνίκης του θεσμού, με επτά τίτλους στο ενεργητικό του, Λανς Άρμστρονγκ στην τελευταία εμφάνισή του στη διοργάνωση κατετάγη στην 23η θέση.

Το τελευταίο ετάπ ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση καθώς ο Τεξανός ποδηλάτης και οι υπόλοιποι από την ομάδα του εμφανίστηκαν με μαύρες φανέλες που έφεραν το «28» στην πλάτη, αριθμός που υποδείκνυε τα εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που έδωσε και ο Άρμστρονγκ και αναδείχθηκε νικητής.

Οι διοργανωτές ωστόσο δεν επέτρεψαν στη Radioshak να αγωνιστεί με τις συγκεκριμένες φανέλες, αφού δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς και οι ποδηλάτες αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των ιθυνόντων.

Πηγή: gazzetta.gr