Την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Ενρίκε Σερένο Φονσέκα. Ο αμυντικός της Πόρτο, μιλώντας στη Sportday εξέφρασε τους λόγους που μπορούν να τον οδηγήσουν στην Ελλάδα, ενώ τις επαφές με τους «πράσινους» επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του 26χρονου σέντερ μπακ, Αντόνιο Τεϊσέιρα.

«Είμαι σε διακοπές και δεν έχω μιλήσει με τον μάνατζέρ μου ώστε να με ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Το βέβαιο είναι ότι αν η Πόρτο με παραχωρεί δανεικό, θα ήθελα με μεγάλη ευχαρίστηση να έρθω στον Παναθηναϊκό. Για πολλούς λόγους» δήλωσε ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός σε επικοινωνία που είχε μαζί του η Sportday, για να συμπληρώσει:

«Ο ένας λόγος είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Είναι σπουδαίος τεχνικός, τον γνωρίζω και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Ο άλλος λόγος είναι ο Παναθηναϊκός. Συνέχεια παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι καλή ομάδα και θα με ενδιέφερε η προοπτική. Ο τρίτος λόγος που θα εξέταζα θετικά την πρόταση του Παναθηναϊκού είναι η επιθυμία μου να αποχωρήσω από την Πόρτο. Είμαι σε μία ηλικία που θέλω να διεκδικώ περισσότερα. Θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου για να δω τι έχει συμβεί ακριβώς».