Την ολοκλήρωση του γαλλικού πρωταθλήματος περιμένει ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του Κάρλος Σάντσες από την Βαλενσιέν.

Ο Κολομβιανός μέσος τα έχει βρει με τους «ερυθρόλευκους», σύμφωνα με τη Sportday, για συμβόλαιο ύψους 800.000 ευρώ το χρόνο και το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής ή όχι της ομάδας του στη Ligue 1.

Όσο δεν εξασφαλίζει την παραμονή της ή έστω δεν υποβιβάζεται μαθηματικά η Βαλενσιέν, τόσο θα αναβάλλεται η περίπτωση του Κάρλος Σάντσες. Ο 25χρονος χαφ έχει τονίσει ότι θέλει να μείνει προσηλωμένος στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για να σωθεί, κάτι που σημαίνει ότι στον Ολυμπιακό τηρούν στάση αναμονής. Ωστόσο, ο Κολομβιανός έχει συνεχή επικοινωνία με τον μάνατζέρ του, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες για τις ετήσιες απολαβές του πελάτη του, σε περίπτωση που μετακομίσει στην Ελλάδα.

Ο Σάντσες, όπως αναφέρει η Sportday, θα αμείβεται με 800.000 ευρώ το χρόνο από τον Ολυμπιακό, αν προχωρήσει η περίπτωσή του, τη στιγμή που η Βαλενσιέν ζητάει κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα πάντως δεν είναι διατεθειμένοι να τα προσφέρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι προσφέρουν ένα ποσό περί τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Αν τελικά υποβιβασθεί η γαλλική ομάδα, φυσικό επόμενο είναι να πέσουν και οι απαιτήσεις της για τον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα με τον Σάντσες, στα υπ’όψιν υπάρχει πάντα και ο Τζαμέλ Αμπντούν από τον ελληνικό χώρο. Στου Ρέντη τονίζουν ότι ο χαφ της Καβάλας είναι κλεισμένος και το μόνο που απομένει είναι να ενεργοποιηθεί η μεταγραφή του, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε ψάχνει για κάποια καλύτερη περίπτωση από τον Αλγερινό. Όπως και να έχει πάντως το θέμα, ο Ισπανός τεχνικός θα ξεκαθαρίσει το θέμα του Αμπντούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είτε προκρίνει την επιλογή του είτε προτείνει κάποιον άλλον για τη μεσαία του γραμμή.

Αποφασίζει για πορτιέρο από Ελλάδα

Τον τερματοφύλακα που θα αποκτήσει από την ελληνική αγορά θέλει να κλείσει σύντομα ο Ολυμπιακός. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να έχει έναν πορτιέρο άμεσα στο ρόστερ, ώστε να μπορέσει να κινηθεί πιο ελεύθερα για τον βασικό της επόμενης σεζόν από το εξωτερικό. Πιο ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Γιούργκεν Μάχο του Πανιωνίου, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τον Αυστριακό, προβληματίζουν τον Ισπανό προπονητή. Πέραν του Μάχο, στη λίστα των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται και ο Γιακούποβιτς, για τον οποίο υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, λόγω των μέτριων εμφανίσεων που πραγματοποιεί στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, η οποία αρχικά είχε κερδίσει πολλούς πόντους και μετά «πάγωσε», φαίνεται να εξετάζεται εκ νέου. Όσον αφορά τον Σηφάκη, οι σχέσεις με την ομάδα του Άρη ίσως επηρεάσουν αρνητικά, ενώ δεν είναι και ελεύθερος.

Πηγή: sport-fm.gr