Έτοιμος να κατακτήσει το 4ο Champions League της ιστορίας του στο πόλο γυναικών είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος με πρωταγωνίστρια την Ελευθεριάδου που έβαλε 7 γκολ νίκησε με 16-12 την Ματαρό στη Βαρκελώνη και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σαμπαντέλ.

Το παιχνίδι, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν ντέρμπι, με τη Ματαρό να έχει το προβάδισμα με 6-5 μετά το τέλος των πρώην δύο οκταλέπτων. Στο τρίτο, όμως, οι Ερυθρόλευκες ανέβασαν κατά πολύ την απόδοσή τους και με επιμέρους σκορ 6-2 κατάφεραν να μετατρέψουν το 5-6 σε 11-8.

Πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ολυμπιακό είχε η Ελευθεριάδου που… πυροβολούσε συνεχώς και τελικά με 7 γκολ οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 16-12 και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21/4, 15:00), όπου αντίπαλος θα είναι η κάτοχος του τίτλου Σαμπαντέλ.

Μια μονομαχία που παίρνει τον χαρακτήρα του… Clasico σιγά-σιγά αφού από το 2015 κι έπειτα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε τελικό: Δύο νίκες, στον Πειραιά, μετράει ο Ολυμπιακός, μία, στην έδρα της, η Σαμπαντέλ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό (Ντάνιελ Μπαγιάρτ): Τερέ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβερία, Ααρτς.