Με τον Κώστα Τσιμίκα να δημιουργεί και τον Φαν Ντάικ να σκοράρει στο 118′, αφού στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπήρχε γκολ, η Λίβερπουλ νίκησε με 1-0 την Τσέλσι και κατέκτησε το Carabao Cup (Λιγκ Καπ) για 10η φορά στην ιστορία της.

Πρόκειται για τον λιγότερο σημαντικό τίτλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν παύει όμως να είναι τίτλος και από τη στιγμή που φτάνεις στον τελικό δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πλην της νίκης. Αυτό έκαναν και οι Κόκκινοι με τους Μπλε, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες και τους Λονδρέζους να σκοράρουν στο 32′ με τον Στέρλινγκ μετά το γύρισμα του Τζάκσον αλλά στο VAR φάνηκε ότι υπήρχε οφσάιντ, έστω οριακό, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί.

Τρία λεπτά μετά, στο 40′, η Λίβερπουλ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Χάκπο ενώ στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 60′ ο Φαν Ντάικ σκόραρε με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον αλλά στο VAR φάνηκε ότι υπήρχε οφσάιντ, οπότε ακυρώθηκε και αυτό. Έτσι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ και στη συνέχεια είχαν και από ένα δοκάρι αφού στο 76′ ήταν η σειρά της Τσέλσι να σταθεί άτυχη με το… κάτι σαν τακουνάκι του Γκάλαχερ μετά τη σέντρα του Πάλμερ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τις δύο ομάδες, οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Όλα έδειχναν, επομένως, ότι το 0-0 θα παρέμενε και στην παράταση και όλα θα κρίνονταν στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά τελικά το γκολ ήρθε στο 118′. Και ήταν για τους Κόκκινους.

Ο Τσιμίκας ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, με τη Λίβερπουλ να κατακτάει έτσι τη διοργάνωση για 10η φορά στην ιστορία της. Και όπως είχε συμβεί και στον τελικό κυπέλλου με την Τσέλσι πριν δύο χρόνια, έτσι και τώρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Τσιμίκας. Όχι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αυτή τη φορά αλλά με την ασίστ για τον Φαν Ντάικ που έκρινε τον τελικό.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113′ Τσάλομπα), Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (96′ Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67′ Ενκουνκού), Τζάκσον (90′ Μούντρικ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72′ Κλαρκ), Κονατέ (106′ Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87′ Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87′ Μακόνελ), Έντο, Χράφενμπερχ (28′ Γκόμεζ), Έλιοτ, Χάκπο (87′ Ντανς), Ντίας