Ο Πανσερραϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και σφράγισε το εισιτήριο, περιμένοντας πλέον ΠΑΟΚ ή Βόλο, με το 1-1 στη ρεβάνς, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά ισοφάρισε με τον Άλεξιτς.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο να ανοίξουν το σκορ στο 9′ με το παραλίγο αυτογκόλ του Ντιαρά στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα αλλά αυτοί που το έκαναν τελικά, στο 16′, ήταν οι φιλοξενούμενοι: Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Μάντζη και 0-1.

Οι Αρκάδες ήταν, πλέον, στη διεκδίκηση της πρόκρισης και στο 24′ είχαν ευκαιρία αλλά ο Σουρλής δεν πλάσαρε καλά και η μπάλα έφυγε άουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι δύο προπονητές έκαναν τις πρώτες αλλαγές τους και στο 56′ ήρθε η ισοφάριση για τους Σερραίους με την κεφαλιά του Άλεξιτς μετά τη σέντρα του Πεταυράκη. Το 1-1 έφερνε τους γηπεδούχους κοντά στην πρόκριση και δυσκόλεψε κι άλλο την αποστολή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πάντως έγιναν απειλητικοί στο 59′ με το σουτ του Ζουγλή που έφυγε λίγο άουτ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα ήρθε στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα στο 63′ με τον Μάντζη να μην καταφέρνει, με διπλή προσπάθεια, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, για να ακολουθήσει στο 66′ η αποβολή του Ντιαρά με δεύτερη κίτρινη για το φάουλ στον Πεταυράκη. Έχοντας μείνει, πλέον, με 10 παίκτες, η ομάδα της Τρίπολης μάλλον συνειδητοποίησε ότι δεν θα απέφευγε τον αποκλεισμό και όντως έτσι έγινε.

Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Πανσερραϊκό να προκρίνεται στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ ή Βόλο.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντανκερλούι (38′ Πηλέας), Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Μορέιρα (46′ Άλεξιτς), Οικονόμου (79′ Μπέργκστρεμ), Μούργος, Σοφιανός (61′ Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46′ Στάικος).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60′ Γκαρθία), Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46′ Πίτσου), Άλβαρες, Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60′ Κωστέας), Μάντζης (75′ Ηλ. Χριστόπουλος), Καλτσάς (46′ Ζουγλής).