Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στην πρώτη τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το προβάδισμα στο 80΄ με τον Ογκμόπε έπειτα από τραγικό λάθος του Μαρκετζιάνι αλλά στο 95′ ο Γιουμπιτάνα με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με την υπόθεση-πρόκριση να είναι ανοιχτή και για τις δύο ομάδες στη ρεβάνς.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να γίνονται επικίνδυνοι με την εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου που έφυγε άουτ στο 4′, για να έρθει στο 15′ η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων με την κοντινή προβολή του Βαλένσια που απέκρουσε ο Σουλούκος μετά τη σέντρα του Γιουμπιτάνα. Οι Περιστεριώτες γενικά ήταν αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα, οι Θεσσαλοί όμως κατάφεραν να γίνουν κι αυτοί επικίνδυνοι.

Στο 26′, μάλιστα, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για το γκολ του Πεδρόσο αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και το replay έδειξε ότι όντως υπήρχε οφσάιντ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παραμείνει στο 0-0, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με δύο ευκαιρίες για την ΑΕΛ. Η πρώτη στο 38′ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πλέγα που έφυγε άουτ και η δεύτερη στο 45′ με το σουτ του Καλουκιτσίδη, εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Μαρκετζιάνι.

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν πιο επικίνδυνοι και στο β’ μέρος και στο 64′ και στο 65′ πλησίασαν στο γκολ αρχικά με το σουτ του Πεδρόσο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Ηλιάδη αλλά στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μαρκετζιάνι και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν και το σενάριο να παραμείνει το 0-0 ως το τέλος συγκέντρωνε όλο και περισσότερες πιθανότητες, μέχρι που ήρθαν και τα γκολ. Ένα για κάθε ομάδα.

Αρχικά, στο 80′, ήταν η ΑΕΛ αυτή που πανηγύρισε για το 1-0 του Ογκμπόε μετά το μεγάλο λάθος του Μαρκετζιάνι που έκανε κακή υποδοχή της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη των γηπεδούχων να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στη συνέχεια όμως, στο 95′, ο Ατρόμητος έκανε το 1-1 με το πολύ ωραίο τελείωμα του Γιουμπιτάνα, με τα πάντα να είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους προημιτελικούς.

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Καλουτσικίδης, Πλέγας, Θωμαΐδης (72′ Ανδράδα), Κ. Παπαγεωργίου (7′ Ογκμπόε), Μπρου, Κοσσονού, Πεντρόσο (66′ Νίνο).

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46′ Ιμερέκοφ), Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66′ Καμαρά), Ντιρκς (66′ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας.