Σε κατάσταση σοκ είναι το αλβανικό ποδόσφαιρο και ο λόγος είναι ο θάνατος του 28χρονου Γκανέζου Ράφαελ Ντουαμένα, παίκτη της Εγνατία, ο οποίος κατέρρευσε την ώρα του αγώνα με την Παρτιζάνι και τελικά έφυγε από τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών των δύο ομάδων.

Ο Ντουαμένα είχε επί χρόνια πρόβλημα με την καρδιά του και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχε ολοκληρωθεί πριν λίγα χρόνια η μεταγραφή του από τη Ζυρίχη στη Μπράιτον. Τον Οκτώβριο του 2021, άλλωστε, είχε καταρρεύσει στον αγώνα Μπλάου – Βάις Λιντς για το πρωτάθλημα της Αυστρίας και από τότε δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματική ομάδα.

Φέτος όμως, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί τού είχαν πει να μην το κάνει, αποφάσισε να παίξει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας βάλει βηματοδότη, υπογράφοντας στην Εγνατία. Και αυτή η απόφασή του, τελικά, αποδείχθηκε μοιραία.

Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης με την Παρτιζάνι ο Ντουαμένα κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο παγώνοντας τους πάντες, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε, δυστυχώς, ο θάνατός του.