Η αγωνιστική τραγωδία του Άγιαξ συνεχίζεται και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση, αφού για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε τη συντριβή με 5-2 στο… ντέρμπι με την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, με συνέπεια να είναι στην τελευταία θέση της Eredivisie έχοντας μόνο μία νίκη σε 8 αγώνες.

Η ομάδα του Άμστερνταμ, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της και η εικόνα της προκαλεί κατάθλιψη στους οπαδούς, οι οποίοι βλέπουν κάθε εβδομάδα τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα.

Ο Άγιαξ είναι σε μια κατάσταση στην οποία… δεν μπορεί να νικήσει κανέναν και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, η οποία είναι πρωτοπόρος, εξελίχθηκε σε μαρτύριο. Ένα μαρτύριο που έγινε ακόμη χειρότερο για τους οπαδούς του από τη στιγμή που προηγήθηκε δύο φορές αλλά όχι μόνο δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα αλλά γνώρισε και τη συντριβή.

Ο «Αίαντας» άνοιξε το σκορ στο 10′ με τον Φαν Ντε Μπούμεν, ισοφαρίστηκε στο 21′ από τον Λοσάνο αλλά στο 40′ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Μπρόμπεϊ. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-2 αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης άρχισε και ο εφιάλτης…

Στο 49′ ο Ντε Γιονγκ έκανε το 2-2, στο 52′ ο Σαϊμπάρι έγραψε το 3-2 για την PSV και ακολούθησαν δύο γκολ του Λοσάνο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ, στο 60′ και στο 72′ για να γίνει το σκορ 5-2, με τον Άγιαξ να είναι πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.