Το κουβάρι της μυστήριας εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του παιδιού που χάθηκε πριν τα Χριστούγεννα από το Παγκράτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας σήμερα, Τρίτη, κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας ώστε να καταθέσει εκ νέου όσα γνωρίζει σχετικά με την εξαφάνιση της κόρης του. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες ο άνδρας υποστηρίζει πως άτομα από ΜΚΟ τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους δώσει για υιοθεσία το ανήλικο κορίτσι.

Ο πατέρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε ξανά στους αστυνομικούς πως άτομα από μία συγκεκριμένη ΜΚΟ του ζήτησαν το παιδί και τόνισε πως αυτός ουδέποτε σκέφτηκε να δώσει την κόρη του.

Σημειώνεται πως από τις άρσεις των επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε και έκανε μετά την εξαφάνιση της μικρής δεν έχουν «ταυτότητα» καθώς τα κινητά με τα οποία μίλησε έχουν δηλωθεί σε άτομα «φαντάσματα». Συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης του παιδιού το κινητό του πατέρα εξέπεμψε σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και αποδεικνύεται πως τότε συνομίλησε με τον κάτοχο άλλου τηλεφώνου, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με άτομο που ήταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του κινητού και πάλι στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές τότε εκτίμησαν πως ήταν πιθανό το σενάριο η μικρή Βαλεντίν να είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει πώς αυτό τελικά έγινε.

Οι επικοινωνίες του πατέρα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.

Η αστυνομία ερευνά επίσης αν τα τηλέφωνα αυτά είναι τα λεγόμενα «μιας χρήσης», δηλαδή εάν αγοράστηκαν από τους κατόχους για συγκεκριμένο σκοπό και μετά πετάχτηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η 7χρονη εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.