Τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου» και του πατρός Αντωνίου σχολίαζαν την Δευτέρα (3/7) στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα και τον Πέτρο Κουσουλό να αποχωρεί από το στούντιο ιδιαίτερα εκνευρισμένος.

Ο δημοσιογράφος, φάνηκε εξ’ αρχής να εκνευρίζεται με τα όσα υποστήριζαν για τον πατέρα Αντώνιο, τόσο ο συνάδελφός του, Δημήτρης Μαρέδης, ο οποίος έδειχνε να παίρνει το μέρος του πατήρ, όσο και με τα όσα ακούστηκαν, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν καλός στις συνεντεύξεις, δεν έβγαινε να μιλήσει ποτέ στις κάμερες και δεν ήταν εξοικειωμένος.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης ήταν με το μέρος του Πέτρου Κουσουλού, με τον τελευταίο να προσπαθεί να πάρει τον λόγο και τον Δημήτρη Μαρέδη να μην του επιτρέπει, μιλώντας από πάνω του.

«Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με αυτήν την ιστορία. Συγγνώμη, άφησέ με να μιλήσω. Τόση ώρα γλυφτράκι, παπαγαλάκι, του πατρός Αντωνίου. Παρακολουθώ ένα τέταρτο μία εκπομπή ξεπλύματος του πατρός Αντωνίου. Εγώ δεν θα συμμετάσχω σε αυτό. Φεύγω», ωρυόταν ο Πέτρος Κουσουλός και βγήκε κόκκινος από το στούντιο.

«Στο καλό. Όχι θα στήσουμε κατηγορούμενο έναν άνθρωπο. Θα αναβιώσουμε τα τηλεοπτικά δικαστήρια. Το σόου είναι κακόγουστο», απάντησε ο Δημήτρης Μαρέδης.

Πριν καν ηρεμήσουν οι τόνοι, οι δυο άνδρες πήγαν να ξεκινήσουν νέο γύρο με τη Ζήνα Κουτσελίνη να τους «κόβει».

«Δεν μπορώ να σας ελέγξω και λυπάμαι πάρα πολύ. Καμία λέξη, θέλω να φύγουμε απ’ αυτό το θέμα. Στεναχωριέμαι γιατί δύο βασικοί συνεργάτες της εκπομπής τσακώθηκαν, ο κόσμος νομίζει ότι είναι στημένο για την τηλεθέαση. Δεν έχουμε τέτοια ανάγκη», είπε η παρουσιάστρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουνίου ο πατέρας Αντώνιος πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου. Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και εγγύηση 10.000 ευρώ.