Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) η Μαίρη Παναγάκου, που βιώνει βαρύ πένθος μετά την αυτοκτονία του γιου της. Η τηλεοπτική μαγείρισσα ωστόσο προσπαθεί να στέκεται δυνατή. Αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που είχε δεχτεί ο γιος της, αλλά και στην τελευταία του επιθυμία να συνεχίσει η μητέρα του το φιλανθρωπικό του έργο.

«Μια τραγωδία που δεν το πίστευα ποτέ, που το έβλεπα σε άλλους και έλεγα: “Πώς αντέχουν αυτές οι μαμάδες;” Από το να κλαίω από το πρωί μέχρι το βράδυ τι θα κερδίσω; Θα γυρίσει πίσω; Μου άφησε μια επιστολή και μου είπε να κάνω κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να τα τηρήσω;», ανέφερε αρχικά η Μαίρη Παναγάκου.

«“Μανούλα, κράτησε την επιχείρηση μας στο ξενοδοχείο μας και συνέχισε το έργο μου”. Το έργο του ήταν τρομερά φιλανθρωπικό δηλαδή όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω πράγματα που δεν ήξερα, που βοηθούσε ανθρώπους που είχαν χάσει δικούς τους, δεν μπορούσαν να ζήσουν και να τα βγάλουν πέρα. Αυτό το έργο έχω τη δυνατότητα να το συνεχίσω με διάφορες δωρεές», τόνισε για την επιστολή που της άφησε ο γιος της.

Για τον «πόλεμο» και το bullying που είχε δεχτεί ο γιος της: «Η πανδημία και η κλεισούρα τον “λύγισαν”. Οι θάνατοι και ο εκφοβισμός τον γονάτισαν. Ο άνθρωπος που γεννήθηκε με λάμψη, έφυγε με κρότο. Άρχισα να παίρνω εκατοντάδες μηνύματα ανθρώπων από το μπούλινγκ που έχουν υποστεί. Είχα υποχρέωση ηθική σε αυτούς τους ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται να συμπεριφέρομαι έτσι και να τους βοηθάω. Κάποιοι έλεγαν γιατί φοράω μπλε σταυρό και δεν φοράω μαύρα. Το πένθος είναι στην ψυχή και στην προσφορά και ακολουθώ αυτό που μου είπε κατά γράμμα. Ζήλια! Όταν υπάρχει ζήλια, κακία και φθόνος, φεύγουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και γεμίζει δηλητήριο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν! Παίζει ρόλο η οικογένεια γιατί είναι αυτό που λένε, ότι δεν έχεις μάθει παιδεία. Βλέπεις ανθρώπους μορφωμένους και δεν έχουν παιδεία. Αυτοί έκαναν μεγάλο κακό. Εγώ δεν θα συνεχίσω το κακό αλλά με το καλό του γιου μου και όχι αυτών που του όπλισαν το χέρι» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα είχαμε από μια καταγγελία και μηνύσεις, ακόμη και σήμερα. Αφορούσαν στην επιχείρηση και στον ίδιο και τον κατηγορούσαν ότι είχε κλέψει 20 ευρώ από την εκκλησία. Δεν έρχεται στον ύπνο μου γιατί τον μαλώνω που το έκανε αυτό. Ενώ οι γύρω μου που τον βλέπουν μου λένε ότι είναι με το πούρο του και ευτυχισμένος. Εγώ που δεν πίστευα σε ψυχολόγους και ιερωμένους, μιλάω δύο ώρες και αδειάζω ό,τι έχω μέσα μου. Ένας ιερωμένος βρίσκεται δίπλα μου και είναι σαν να είναι ο γιος μου. Θα πάω στην Αγία Μαρίνα στο Θησείο γιατί είναι εκεί και μου δίνει την αίσθηση ότι βλέπω τον γιο μου. Θα τηρήσω όλα τα έθιμα, δεν θα βάψω κόκκινα αυγά. Έχω βαφτίσει 36 παιδιά και ο γιος μου άλλα 4. Από αυτά τα 40 κάποια είναι παιδιά και θα έρθουν μαζί μου στο ξενοδοχείο. Τηρώ αυτά που μου είπε και θα συνεχίσω σαν να είναι εκεί και να με επιβλέπει» κατέληξε.