Στα δικαστήρια Λαμίας αναβίωσε χθες η υπόθεση θανάτου του 9χρονου Δημήτρη, που πέθανε το 2017, μετά από πτώση με το ποδήλατό του, που του προκάλεσε σοβαρές κακώσεις στην κοιλιά. Η μητέρα του, μιλώντας στο Star επιρρίπτει ευθύνες στο γιατρό του νοσοκομείου που χειρούργησε το παιδί.

«To φέραμε σε κρατικό νοσοκομείο και το πήραμε σε φέρετρο. Μου έλεγαν ότι το παιδί μου είναι καλά, μας χαιρετούσε γελαστός όταν φεύγαμε για Αθήνα. Η τελευταία του λέξη ήταν “φοβάμαι“. Πεντέμιση χρόνια για να δικαιωθεί το παιδί μου Αντιμετωπίσαμε την πλήρη αδιαφορία, δεν μας είπαν ποτέ ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Στη δίκη για τον θάνατο του Δημήτρη σημειώθηκε ένταση. Η πρόεδρος της έδρας χρειάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά την εξέταση μάρτυρα, καθώς υπήρξε ένταση μεταξύ των συνηγόρων με την μητέρα του ανήλικου αγοριού να ξεσπά σε φωνές κατά του κατηγορούμενου.

Ο 9χρονος τραυματίστηκε στην κοιλιά ενώ έκανε ποδήλατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου χειρουργήθηκε. Τέσσερις μέρες αργότερα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας, που εξέτασε και χειρούργησε το παιδί, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Ως άνθρωπος και γιατρός έχει συντριβεί από τον θάνατο του παιδιού γιατί κανένας δεν επιχαίρει όταν φεύγει άνθρωπος από τα χέρια του» είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου με την εξέταση μαρτύρων και την απολογία του κατηγορουμένου.