Οι έρευνες για το νεκρό μωρό που βρέθηκε στον Αλιάκμονα και φέρεται να έριξε η μητέρα του βρίσκονται σε εξέλιξη και σύμφωνα με νέες δηλώσεις, οι κοινωνικές υπηρεσίες που την είχαν επισκεφτεί, φέρεται να είχαν δει βελτίωση στην ψυχική της υγεία.

Όπως ανέφερε το Mega, η 29χρονη αντιμετώπιζε από εφηβική ηλικία σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχει νοσηλευτεί σε ίδρυμα περίπου 10 φορές. Έτσι, έπρεπε να δέχεται σε τακτική βάση επισκέψεις από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Πανιώτης Γκυρίνης, μίλησε σχετικά και ανέφερε πως «υπήρχε από την εισαγγελία, η επιμέλεια αυτής της κοπέλας από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου περνούσαν από εκεί και συνομιλούσαν με την κοπέλα. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο… και παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη».

«Η κοπέλα νοσηλεύτηκε, χρησιμοποίησε φαρμακευτική αγωγή, δεν ήταν δουλειά της κοινωνικής υπηρεσίας να πει ότι δεν πρέπει να έχει το παιδί και μάλιστα, η κοινωνική υπηρεσία, απ’ ότι μου είπε, έβλεπε μια πολύ σημαντική βελτίωση στην κοπέλα. Δεν έδειχνε κάτι, στις τελευταίες επισκέψεις, ότι κάτι έχει. Ήταν πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, ο αδερφός της ανέφερε ότι η 29χρονη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να λαμβάνει, ενώ με βάση τον ίδιο εκείνη χειροτέρευε έκτοτε μέρα με την ημέρα.