Στην εισαγγελέα της Κω προσέρχεται σήμερα το πρωί γύρω στις 10:00 η 19χρονη φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από τη καταγγελία για βιασμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η φοιτήτρια αναμένεται να ζητήσει αναβολή της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον της η αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, λόγω αδυναμίας της δικηγόρου της να παραστεί στο δικαστήριο.

Η φοιτήτρια που κατήγγελε τον βιασμό της προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού στις 14 Απριλίου για να υποβάλει μήνυση κατά συνομήλικου συμφοιτητή της, ο οποίος φέρεται να τη βίασε αλλά σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου της οι αστυνομικοί «την απέτρεψαν να προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης».

Την επόμενη ημέρα η νεαρή κοπέλα ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου.

Η 19χρονη όταν επέστρεψε στην Κάλυμνο έπεσε θύμα επίθεσης έξω από τη Σχολή από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία και υπέβαλε μήνυση εναντίον της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη της φοιτήτριας και να την κρατήσουν στο τμήμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.