Μία μονοκατοικία, στην οδό Πελοποννήσου στο Χαλάνδρι, ήταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένα από τα δύο σπίτια που χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το δεύτερο σπίτι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ομηρείας του 41χρονου επιχειρηματία.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε μισθώσει ο 45χρονος ομογενής από το Καζακστάν που το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη –με επεισοδιακό τρόπο και με πυροβολισμούς- σε κοντινή απόσταση, στη συμβολή των οδών Αρκαδίας και Αδριανού στο Χαλάνδρι.

Η μονοκατοικία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αττική Οδό, την οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσαν αρκετά συχνά οι απαγωγείς κατά τις μετακινήσεις τους.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και της Σήμανσης που κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους του σπιτιού. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει βρεθεί οπλισμός ή μέρος των χρημάτων από τα λύτρα, που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί (σ.σ. ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ευρήματα που «μαρτυρούν» την παρουσία των απαγωγέων και του Γιώργου Κυπαρίσση κατά το διάστημα της ομηρείας του.

Να θυμίσουμε πως οι Αρχές αναζητούν τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα, ενώ όσον αφορά τον 45χρονο ομογενή από το Καζακστάν υπάρχουν ενδείξεις – στοιχεία που τον τοποθετούν στον «σκληρό» πυρήνα της απαγωγής.