Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Οι κατηγορούμενοι, για σωρεία αξιόποινων πράξεων, οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την απαγωγή του 41χρονου στις 29 Δεκεμβρίου κοντά στο σπίτι του, στο Πικέρμι.

Δύο άνδρες, 41 και 34 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι σεσημασμένοι αλλά και μια 39χρονη γυναίκα κατηγορούνται ότι είχαν βασικό ρόλο στην υπόθεση ενώ οι αρχές εμφανίζονται να αναζητούν και άλλα μέλη της ομάδας που συνεργάστηκαν, έχοντας δευτερεύοντα ρόλο, στο πλαίσιο της πολυήμερης ομηρίας του επιχειρηματία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές αποδίδουν αρχηγικό ρόλο στον 34χρονο κατηγορούμενο ο οποίος φέρεται να σχεδίασε και να οργάνωσε την απαγωγή χωρίς να γνωρίζει προσωπικά τον ιδιοκτήτη εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Οι αρχές εκτιμούν ότι η στοχοποίηση του επιχειρηματία έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο 41χρονος δεν λάμβανε κανένα μέτρο προστασίας και για το λόγο αυτό θεωρήθηκε εύκολος στόχος. Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης κράτησης, την οποία ο Γιώργος Κυπαρίσσης χαρακτήρισε «κόλαση», οι δράστες έστειλαν στην οικογένεια του τρία βίντεο στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι είναι ζωντανός ώστε να διαπραγματευτούν τα λίτρα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψης των κατηγορουμένων εντοπίστηκε και μέρος των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων των 800.000 ευρώ που κατέβαλε η οικογένεια στους απαγωγείς ως λίτρα.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης από κοινού, της ληστείας κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση, του εμπρησμού με πρόθεση, της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση, της οπλοφορίας κατά συναυτουργία, της οπλοκατοχής από κοινού και κατά μόνας, της διακεκριμένης οπλοκατοχής κατά συναυτουργία, της αντιποίησης αρχής και της βίας κατά υπαλλήλων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast