Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τριών ακόμη ατόμων που εμπλέκονται –με περιφερειακό ρόλο- στην απαγωγή του 41χρονου επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση.

Επίσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εκτιμούν, ψάχνουν και τα δύο μέρη που χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς ως κρησφύγετα. Οι έρευνες εστιάζουν στη δυτική και βορειοανατολική Αττική, αλλά και στα Μεσόγεια. Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, αρχηγικό ρόλο είχε ο 34χρονος ο οποίος φέρεται να σχεδίασε και να οργάνωση την απαγωγή του 41χρονου επιχειρηματία, τον οποίον δεν γνώριζε προσωπικά.

«Κλειδί» για την απαγωγή το ότι ο επιχειρηματίας δεν ελάμβανε κανένα μέτρο προστασίας

Φαίνεται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ότι η στοχοποίηση του Γιώργου Κυπαρίσση έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και επιδείκνυε στιγμές της ζωής του. Το γεγονός δε πως δεν ελάμβανε κανένα μέτρο προστασίας, ούτε είχε αστυνομική ή ιδιωτική συνοδεία, ήταν το «κλειδί» για να προχωρήσουν στην απαγωγή του, καθώς θεωρήθηκε –και όπως αποδείχτηκε ήταν- εύκολος στόχος. Ο 34χρονος και 41χρονος που συνελήφθησαν (σ.σ. μαζί με ακόμη μία γυναίκα 39 ετών), είναι σεσημασμένοι κατά το παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες ακόμη και σε χρηματαποστολές, ενώ είχαν αποφυλακιστεί το 2020.

Οι δράστες της απαγωγής έστειλαν στην οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση, τρία βίντεο προκειμένου να τους δείξουν ότι είναι εν ζωή. Σε αυτά ο 41χρονος επιχειρηματίας, κρατούσε εφημερίδες της ίδιας ημέρας.