Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, καθώς πέντε βαρυποινίτες απέδρασαν από κρατητήρια στα Χανιά, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, μέχρι να είναι αρκετά αργά. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες, τους οποίους θεωρούν «σκληρούς κακοποιούς», ενώ αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η απόδραση έγινε το βράδυ της Κυριακής (6/2) στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ενώ διέφυγαν έναν 35χρονος Πακιστανός (έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια), ένας 43χρονος Αλβανός (καταδικάστηκε σε ισόβια) και τρεις Αλβανοί 29,30 και 32 ετών με πολυετείς καθείρξεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως εξέτιαν τις ποινές τους στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγιά, ενώ κάποια στιγμή έγινε μεταγωγή τους στην Αθήνα καθώς υπήρχαν σε εκκρεμότητες δίκες που τους αφορούσαν και μετά τα δικαστήρια μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ακολούθησε η μεταγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγιά για να συνεχίσουν την εξέτιση των ποινών.

Η μεταγωγή που μετατράπηκε σε απόδραση

Την Παρασκευή 4 προς Σάββατο 5 Φεβρουαρίου έγινε η μεταγωγή των πέντε δραστών από τον Πειραιά και ενώ οι πέντε βαρυποινίτες ήταν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου η φυλακή της Αγιάς δεν μπορούσε να τους δεχθεί καθώς το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν εργάζονταν η Γραμματεία της φυλακής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πέντε κακοποιοί να μείνουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου το Σαββατοκύριακο. Και ενώ το πρωί της Δευτέρας αναμενόταν η μεταφορά τους στις φυλακές, μέσα στην νύχτα οι ποινικοί κατάφεραν να ανοίξουν ένα καγκελόφραχτο παράθυρο και να δραπετεύσουν.

Στην συνέχεια φαίνεται πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στις Σίσες Ρεθύμνου, την κλοπή του οποίου ανέφερε το πρωί ο ιδιοκτήτης του.

Το αυτοκίνητο έχει παραληφθεί από την αστυνομία και αφού εξετάστηκε εξονυχιστικά διαπιστώθηκε ότι όντως είναι εκείνο με το οποίο διέφυγαν προς τα ανατολικά οι δραπέτες.

Πλέον, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό μεγάλων διαστάσεων λόγω της επικινδυνότητας των δραπετών, με ελέγχους και μπλόκα στο οδικό δίκτυο, σε λιμάνια και αεροδρόμια και με εξονυχιστικές έρευνες σε πολλά σημεία.