Δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σχηματίστηκε σε βάρος της 87χρονης γυναίκας που πυροβόλησε με αεροβόλο έναν ληστή που εισέβαλε στο σπίτι της σε χωριό του Πύργου.

Η ηλικιωμένη που έχει πέσει θύμα ληστείας 5 φορές, είδε τον ληστή να μπαίνει μέσα στο σπίτι της και να της επιτίθεται, και τότε πήρε το αεροβόλο που είχε στην κουζίνα, τον πυροβόλησε και σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενη.

«Μου πήραν λεφτά, με βάρεσαν, το βιολί τους» αναφέρει η γυναίκα στο Mega, η οποία έχει πέσει θύμα ληστείας πέντε φορές, βιώνοντας για ακόμα μια φορά τον τρόμο.

Ήταν μεσημέρι Δευτέρας. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε ξαπλώσει στην κουζίνα, όταν ξαφνικά είδε έναν άντρα να εισβάλει από αυτήν την πόρτα. «Ήμουν ξαπλωμένη. Βλέπω ότι η πόρτα ανοίγει. Είχε ξαναέρθει αυτός. Τρελάθηκα» λέει η ηλικιωμένη.

Της επιτέθηκε με ξύλο στο πρόσωπο

Ο δράστης που έψαχνε για χρήματα και χρυσαφικά είχε ξαναμπεί στο σπίτι της. Αυτήν τη φορά όμως της επιτέθηκε με ξύλο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 87χρονη να πιάσει το αεροβόλο και να τον πυροβολήσει. «Του την μπουμπούνισα, δεν άντεξα» λέει η γυναίκα.

«Για να φυλάξω τον εαυτό μου, του την έδωσα. Δεν θέλω να σκοτώσω, θέλω να κάνω ένα σημάδι σε αυτούς τους ανθρώπους για να με θυμούνται» αναφέρει.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης εξαφανίστηκε και η 87χρονη κάλεσε την αστυνομία. Ο δράστης έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Ας πάω και φυλακή, θα το τραβήξω και αυτό. Έχω περάσει πάρα πολλά», αναφέρει η γυναίκα η οποία έχει την υποστήριξη των συγχωριανών της.