Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τις κατηγορίες του βιασμού και τις δύο απόπειρες βιασμού.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε σήμερα μπροστά στην 15 τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί και αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών αλλά δεν έπεισε την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται κρατούμενος στο 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του ενώ αύριο αναμένει να μάθει σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί με πιθανότερο να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Υπενθυμίζουμε πως στις φυλακές Τρίπολης κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου

Τρεις γυναίκες, συνάδελφοι του Πέτρου Φιλιππίδη κατηγορούν τον ηθοποιό για βαρύτατες πράξεις. Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση και η αρμόδια δικαστική λειτουργός κάλεσε και εξέτασε ως μάρτυρες τα  τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού. Παράλληλα, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν και άλλοι μάρτυρες η κατάθεση των οποίων κρίθηκε απαραίτητη για να συμπληρωθεί το πάζλ της υπόθεσης. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζουν.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημά που κατέθεσε στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έδωσε στον εισαγγελέα.