Από τον Μάρτιο φαίνεται πώς είχαν ενεργοποιηθεί οι αρχές για να φτάσουν στη διαλεύκανση της κλοπής των τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη ενός Αλβανού ποινικού, καθώς οι αρχές έλεγξαν πληροφορίες που ήθελαν εμπλοκή κακοποιών από την Αλβανία στην «κλοπή του αιώνα», διοχετεύοντας πληροφορίες και στα ΜΜΕ.

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιωματούχων της ΕΛΑΣ με δικηγόρο, ο οποίος εκπροσωπούσε μία αλλοδαπή γυναίκα που είχε πληροφορίες για την συγκεκριμένη κλοπή έργων τέχνης κι είχε δει τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και φέρεται να ζήτησε αμοιβή σε περίπτωση που οι αρχές έφταναν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή είχε προσωπική σχέση με τον δράστη, αποκαλύπτοντας ότι ο «Γιώργος» είχε στην κατοχή του δύο έργα τέχνης, καθώς το τρίτο είχε καταστραφεί, ενώ γνώριζε ότι τα έργα είχαν κλαπεί χωρίς τις κορνίζες τους.

«Εκπροσωπώ πράγματι μία κυρία η οποία είχε κι εξακολουθεί να έχει πληροφορίες που αφορούν στην κλοπή των πινάκων από την Πινακοθήκη.

Οι πληροφορίες που είχε δώσει σε μένα και μέρος των οποίων μετέφερα στις αστυνομικές αρχές συμπίπτουν απολύτως προς ότι έχει αποκαλυφθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα ο δικηγόρος, Γιώργος Πυρομάλλης.

Πάντως, το ζήτημα φαίνεται να είχε «παγώσει» έως τα τέλη Απριλίου, με το δημοσίευμα της εφημερίδας να αναφέρει ως πιθανότερους λόγους την αδυναμία εξασφάλισης της αμοιβής ή το γεγονός ότι οι πληροφορίες ενδέχεται να κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό αβάσιμες.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου Έλληνας αξιωματικός ταξίδεψε στο εξωτερικό.

Πάντως, από την ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πληροφορία και πώς κατόπιν έρευνας στα social media εντόπισαν τον 49χρονο, τον οποίο και συνέλαβαν λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα με προορισμό την Ολλανδία.