Το ενδεχόμενο ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη να συνδέεται και με άλλες περιπτώσεις εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Ο 6ος τακτικός ανακριτής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται με διάταξη του να ζητήσει την λήψη DNA από τον προφυλακισμένο ελαιοχρωματιστή ώστε να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα που παραμένουν ανοιχτά.
Παράλληλα, θεωρείται θέμα χρόνου η επιστροφή των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν στην Εθνική Πινακοθήκη, απ’ όπου εκλάπησαν πριν από εννέα χρόνια.

Ήδη, ο δικαστικός λειτουργός έχει συγκεντρώσει τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη. Έτσι, αναμένεται άμεσα να εκδοθεί το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Στην επόμενη φάση εκτιμάται, από αρμόδιες πηγές, ότι θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου. Την κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει η εκτίμηση για την αξία των δύο πινάκων, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ (σ.σ. αυτό είναι το όριο που θέτει ο Ποινικός Νόμος) γεγονός που στην πράξη σημαίνει πως θα αλλάξει το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τους δράστες τέτοιων αξιοποίνων πράξεων.