Την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες χθες στη Μονή Πετράκη περιγράφει ένα από τα θύματα, ο γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

«Ήταν ήρεμος, το περιστατικό συνέβη όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση, εσκεμμένα ήταν ήρεμος. Ρώτησε αν είχε επηρεαστεί η απόφαση από τον Σεβασμιότατο Βεροίας, έσκυψε με απόλυτα ήρεμο τρόπο, έβγαλε ένα δοχείο. Ήταν πίσω μου, όπως το έριξε πάνω μου στην πλάτη του κάηκαν τα ράσα, περισσότερο με έκαψε στον τράχηλο στο λαιμό και στο χέρι το αριστερό», περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου.

«Αμέσως, με το έγκαυμα κατάλαβα ότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλος, έτρεξα στην είσοδο όπου βρισκόταν ο αστυνομικός, και του είπε να τον συλλάβει γιατί μας ρίχνει καυστικό υγρό. Αμέσως επικράτησε πανικός, όλοι τρέξαμε να βρούμε νερό για να πλυθούμε, τα ράσα μας είχαν γίνει κουρέλια και στη συνέχεια ήρθαν ασθενοφόρα και μας μετέφεραν στα νοσοκομεία» σημείωσε.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν ήρεμος. Είχαν την υποψία ότι κάτι μπορεί να γίνει γιατί προπηλάκισε λεκτικά στο πρωτόδικο δικαστήριο, όμως δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα έκανε μια τέτοια ενέργεια» πρόσθεσε ο αρχιμανδρίτης.

Ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουμε μια ανάλογη ενέργεια».