Τη σοκαριστική εκτίμηση ότι ο κύκλος αίματος που αφορά στα άτομα που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα θα συνεχιστεί, έκανε ένας άνθρωπος που έχει ζήσει από κοντά το πώς δρουν τα κυκλώματα και οι ομάδες της ελληνικής μαφίας.

Πρόκειται για έναν πρώην εκβιαστή που είναι τώρα κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, για την κατάσταση που επικρατεί στο οργανωμένο έγκλημα και για τους λόγους που οι εκτελέσεις είναι συχνές το τελευταίο διάστημα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο κύκλος αίματος θα συνενιστεί ή θα κλείσει ο άνδρας απαντά ότι «θα συνεχιστεί δυστυχώς γιατί υπάρχουν κάποια άτομα ακόμη τα οποία βάσει άλλων ομάδων πρέπει να φύγουν από τη μέση για να αναλάβουν οι καινούριες ομάδες γιατί έχει μικρύνει η πίτα γενικά στη νύχτα, στο λαθρεμπόριο, σε οτιδήποτε παρόμοιο γίνεται, ναρκωτικά, όπλα. Οπότε υπάρχει συνέχεια. Εξάλλου έχουν γίνει και απόπειρες σε άτομα που την έχουν γλιτώσει».

Οργανωμένο έγκλημα: «Έχει μικρύνει η πίτα»

«Οι νεότεροι οι οποίοι θέλουν να πάρουν τη θέση των παλιών. Έχει μικρύνει η πίτα και οι νεότεροι δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν πλέον γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο το μεροκάματο που λένε και στην πιάτσα. Οπότε θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν τους μεγαλύτερους. Όπως γίνεται κάθε φορά όπως είχε γίνει και πριν λίγα χρόνια, αυτά ανακυκλώνονται», προσθέτει.

Έτσι οι μεγαλύτεροι επιτίθενται στους μικρότερους γιατί όπως αναφέρει ο πρώην εκβιαστής «καταλάβανε ότι προσπαθούν να τους βγάλουν από τη μέση…Οπότε γίνεται και το αντίστροφο για να γλιτώσουν».

Ο άνδρας αναφέρεται ακόμα στις ταρίφες των εκτελέσεων οι οποίες κυμαίνονται από 50, 100 μέχρι 150.000.

«Επιστρατεύονται εκτελεστές από το εξωτερικό με μεγάλα βέβαια ποσά με ειδικά σχεδιασμένη αποστολή γιατί είναι πιο δύσκολη η περίπτωση και είναι και μεγάλα τα ποσά εκεί» υποστηρίζει.

«Διασυνδέσεις με την αστυνομία»

Ο άνδρας που μιλάει με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του γιατί φοβάται υποστηρίζει ότι συχνά υπάρχουν διασυνδέσεις με την αστυνομία για να γνωρίζουν πληροφορίες. «Πολλές φορές έχουν πληροφορίες οι ποινικοί οι οποίες δεν μπορεί να τις μάθεις αν δεν έχεις διασυνδέσεις με την αστυνομία. Τους δίνουν δουλειές για να κάνουν κάποια μεγαλύτερη δουλειά. Γενικότερα. Το κακό είναι ότι φτάνει και σε υψηλόβαθμους» λέει συγκεκριμένα.

«Εννοείται πως φοβάμαι γιατί αυτές οι ομάδες είναι σκληρές και δύσκολες δεν υπολογίζουν. Μπορούν να ανακατέψουν εσένα την οικογένειά σου, τους πάντες» υποστηρίζει για τον τρόπο δράσης τους.

Όσον αφορά στα κυκλώματα που πουλάνε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά λέει πως «πάντα είναι παρούσες ομάδες μέσα. Οι πιο διακριτικοί και εμφανίσιμοι είναι διακριτικά στο μαγαζί τύπου πελάτες ή υπεύθυνοι και η ομάδα είναι στα γύρω στενά σε περίπτωση που γίνει κάποια μεγάλη συμπλοκή όπως γίνεται σε μαγαζιά που έχουν κλαμπ και να προστατεύσουν την ομάδα άμεσα. Είτε με ξυλοδαρμό είτε και με χειρότερα μέσα».

Ο ίδιος είχε συλληφθεί για εκβιασμούς και όπως περιγράφει: «Είχα μπλέξει με μία παρέα, στην αρχή δεν ήταν ομάδα. Η οποία από χαβαλέ, έγινε λίγο πιο σκληρό το πράγμα, μέχρι που συλληφθήκαμε και μετά το σταματήσαμε. Βασικά όχι όλοι. Οι περισσότεροι».

*Φωτογραφία αρχείου