Την πόρτα του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πέρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (18/12) οι δύο ενήλικες οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου, που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν 87χρονο και δράστες δύο ανήλικα αδέλφια.

Πρόκειται για την 45χρονη γιαγιά των δύο ανηλίκων και τον 40χρονο σύντροφό της, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία, πράξη για την οποία παραπέμπονται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή. Ως φυσικοί δράστες της παραπάνω πράξης κατηγορούνται με βάση την ασκηθείσα δίωξη οι δύο ανήλικοι, ένας 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, που τις τελευταίες ώρες μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων όπου παραμένουν.

Σε ό, τι αφορά την εμπλοκή των ενηλίκων, η δικογραφία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τούς καταλογίζει ότι παρείχαν συνδρομή στους δύο ανήλικους, τους οποίους περίμεναν έξω από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, και στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αστυνομικοί της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης τούς συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία, κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ για τις συγκεκριμένες πράξεις παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην αίθουσα του αυτοφώρου και ακολούθως θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εξιχνιάστηκε κατόπιν εξέτασης των καμερών ασφαλείας της περιοχής και μαρτυρικών καταθέσεων περιοίκων.

Τα δύο παιδιά κατηγορούνται ότι άσκησαν σωματική βία εις βάρος του ηλικιωμένου, τον οποίο τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματος και εγκατέλειψαν στο σημείο αφού προηγουμένως απέσπασαν από την κατοχή του μία χρυσή αλυσίδα και 250 ευρώ σε μετρητά.

Ο άτυχος 87χρονος κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.