Άρειος Πάγος για Novartis: «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως θέλουν»

Ο κ. Μπρακουμάτσος αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16:08
21/02/2020
Άρειος Πάγος για Novartis: «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως θέλουν»
40
loading

Η… μπάλα περνά στο γήπεδο των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis μετά την απάντηση του εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος για τον τρόπο εξέτασης τους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απαντώντας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής διευκρινίζει πως σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις ο μάρτυρας είναι εκείνος που θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας.

Με το έγγραφό, το οποίο κοινοποιείται και στην υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Μπρακουμάτσος έρχεται στην πράξη να συμπληρώσει την απάντηση του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται μόνο με τη χρήσης ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σημερινό του έγγραφο αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευμένων μαρτύρων καθορίζονται από το νόμο 2928/2001, το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την  υπ' αριθμ. 429/2018 υπουργική απόφαση.

Όπως αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 218 ΚΠΔ: «Τα μέτρα προστασίας (φύλαξη, τρόπος κατάθεσης κ.λπ.) λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλεια μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή αν δεν συνεργάζεται για την επιτυχία του».

Ο κ. Μπρακουμάτσος αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής σχετικά με τη διασφάλιση ότι θα λάβουν το σύνολο των εγγράφων που έχει η Εισαγγελία Διαφθοράς για το θέμα αλλά και το ενδεχόμενο να συντρέχουν λόγοι για να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar Παραδικαστικό τσίπρα

  «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως θέλουν»
  Ούτε ο τσίπρας και ο Ρασπούτιν δεν θα το έλεγαν καλύτερα.

  1. avatar @Παραδικαστικό τσίπρα

   Και άμα ο εισαγγελέας αποφασίσει να τους βγάλει τις κουκούλες που έχει κάθε δικαίωμα, τι θα λέτε;

 2. avatar Σε ποιο κράτος…

  Μπορεί ο καθένας να σπιλώνει ανθρώπους,φορώντας μιά κουκούλα καί να μη μπορούν αυτοί οι άνθρωποι υπερασπιστούν την αθωότητα τους.Αυτά είναι τρελά πράγματα .
  Ακούω ότι μόνο ο εισαγγελέας πού τους χαρακτήρισε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έχει το προνόμιο να τους αποχαρακτηρίσει .Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει τέτοιες εξουσίες;

 3. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ......ΣΚΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΩΡΕ ....ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥΣ ?????

 4. avatar Ελληνοαμερικανος

  Όλοι κομμουνια είναι από τον Άρειο πάγο μέχρι τον κουλη,τον αλεξη την φωφη κλπ.

 5. avatar θορπ.

  Για άλλη μια φορά η εισαγγελία νίπτει τας χείρας Της . Γιατί ? Μήπως κάτι ψήνετε στο παρασκήνιο από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια

 6. avatar ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ???

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ??? ΔΥΟ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ Η ΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΥΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ??? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ!!!!!!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΤΕ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ???

 7. avatar Το πραγματικό σκάνδαλο είναι, ότι το Φάρμακο, είναι εμπόρευμα.

  Το σκάνδαλο Novartis,είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανάμεσα σε κορυφαία μονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη. ( Αμερική Γερμάνια )

  Δεν έπιασε τους Αμερικανούς ο πόνος για τη διαφθορά ή για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώνει ο λαός μας.

  Το πραγματικό σκάνδαλο είναι, ότι το Φάρμακο, είναι εμπόρευμα.

 8. avatar ORUE

  Παντελονάτος ο εισαγγελέας, υπάρχει ελπίδα!

  1. avatar Νικος χασαπης

   ο κομμουνισμός κατέρρευσε πια ελπίδα;τελειωμένη χώρα θέμα 2-3 χρόνων είστε .

 9. avatar Κάνουν ότι μπορούν να εξολοθρευτούν

  Οι μάρτυρες μου θύμησει το ναρκοπλοιο πού δεν έμεινε ουτε έναςΝα προστατέψετε όπως ορίζει ο νόμος τούς ανθρώπους Πολύ έχουν τρομοκρατηθεί κάποιοι μέσα μπας και ησυχάσουμε μία για πάντα από τις τσιριδες

 10. avatar Dura lex sed lex

  O προστατευόμενος μάρτυρας μπορεί να κληθεί να καταθέσει στο ακροατήριο με το ψευδώνυμο που του αποδόθηκε στην προδικασία ή καθόλου.
  Την αποκάλυψη της ταυτότητάς του μπορεί να ζητήσει ο Εισαγγελέας ή διάδικος ή να διατάξει αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο.
  Μόνο εφόσον γνωστοποιηθεί η πραγματική του ταυτότητα μπορεί να στηριχθεί στην κατάθεσή του, αποκλειστικά, η καταδίκη του κατηγορουμένου. Ειδάλλως, η κατάθεση συνεκτιμάται με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία

  1. avatar Dura lex sed lex

   Άρα, για καταδικαστεί κατηγορούμενος από την μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα, πρέπει πρώτα να γνωστοποιηθεί η πραγματική του ταυτότητα. Αυτού δοθέντος τι προκύπτει;
   Ότι ο τσίπρας θα διέπραττε το τέλειο έγκλημα.
   Θα σπίλωνε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να πάει κανείς φυλακή, διότι απλούστατα δεν μπορεί να στηριχθεί κατηγορία από την κατάθεση ενός αγνώστου ταυτότητας προστατευμένου μάρτυρα.
   Αυτός ήταν ο κύριος στόχος του τσίπρα, όσο δε για τις φαρμακευτικές δαπάνες δεν του καίγεται καρφί.

 11. avatar sssssss

  Ο κ. Μπρακουμάτσος………...είναι διορισμένος από τον συριζα;

  1. avatar Μη λες πολλα s/ss

   Γιατί ως νομικός σου λεω οτι αυτα τα οσα που εσύ αναφερεις αφορουν τον εισαγγελέα του Αρειου Παγου και πρεπει για να προστατευθεις να τα ανακαλεσεις. !!
   Ο νοών νοειτο..!!

   1. avatar @λες πολλά

    Τώρα έγινες και νομικός χαμένο κορμί Lxi;

    1. avatar Οποιος και να εισαι ….

     ....πραγματικά εχεις και πολύ πλάκα..

 12. avatar Οργανωμένο έγκλημα

  Οι μιζαδόροι και τα κλεφτοκόμματα θέλουν να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Έχουν ως πρότυπο την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2 τόνων ηρωίνης με το Noor 1. Εννέα μάρτυρες σκοτώθηκαν! σε περίεργα δυστυχήματα και τέσσερις εισαγγελείς παραιτήθηκαν! Γι\'αυτό η υπόθεση έχει βαλτώσει τόσα χρόνια.
  Συμπέρασμα... Όταν έχουν να δικάσουν ένα μεγάλο μέγεθος, όλοι φοβούνται!

 13. avatar 1+1

  Εάν αυτό δεν είναι ομολογία παραδικαστικού με διορισμένους απο την προηγούμενη κυβέρνηση δικαστικούς τότε τι είναι;

  1. avatar @1+1

   Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι οι μάρτυρες απλά δεν θέλουν να καταλήξουν οπως ο μαυρικης της εφημερίδας Ακρόπολης καμμένοι σε αυτοκίνητο στην Αττική οδό. Αν η προανακριτική ψάχνει πραγματικά την αλήθεια τί ρους πείραζε να καταθέσουν με ασφάλεια;;;;;

  2. avatar 1+1 απαντηση σέ ^^^^1+1^^^^^

   Δεν το γνωριζω τρολ—Λάκη αυτό που ρωτας , αλλά αυτό που σιγουρα γνωρίζω ειναι οτι :: : “Το εθνίκι οσο κι ´αν το πλενεις , το σαπουνι μονο θα χαλάς..”..!!!
   Και οσο στη χωρα θα υπαρχουν ”Μπρακουματσοι” θα υπαρχει και ελπιδα για τους Ελληνες.. .. !!

   1. avatar 24-7-1974 ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΛΑΚΟ…. ΞΥΠΝΙΟΣ Ο ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ .

    ... ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Α ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ . ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ . ΟΧΙ . ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΟΣ ....Υ.Γ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ Η ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.. ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ . Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ-ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ.

 14. avatar ΑΜΑΝ ΠΙΑ

  Ξανάγραψα για τον συγκεκριμένο, τσιράκι του Ρασπούτιν, ντροπή για τη Δικαιοσύνη !!!
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!! ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΑΜΕΣΑ !!!!

 15. avatar Γεροτσολιας

  Το ξαναγραφω ετσι γιατι το βρισκω κοματακι αστειο. Εκτως θεματος, οι Γερμανοι λενε πως ολα τα πραγματα εχουν μια αρχη και ενα τελος εκτως απο το λουκανικο που εχει δυο, κλεινω. Δικαστες και δικηγοροι, Σερλοκ Χομηδες και Ηρακλείδες Πουαρω γιναμε ολοι εδω μεσα, μια Αγκαθα Κριστι μας λειπει και τον βρηκαμε τον Ρασπουτιν. Βρε θα μας φυγει το τσερβελο μ\'αυτους που\'χουμε μπλεξει, απ\'οπου κι αν τους πιασεις ακρη δεν βγαζεις. Γεροτσολιας

  1. avatar Γεροτσολιας

   Τωρα που διαβαζω το σχολιο μου βλεπω πως εκανα ενα ορθογραφικο λαθος δυο φορες κιολας, αντι εκτος εγραψα εκτως, συγγνωμη γι\'αυτο. Γεροτσολιας

 16. avatar αβγδ

  Όχι μόνο πρέπει μέχρι τέλους να τηρηθεί η νομιμότητα όπως πολύ ορθά ορίζει ο ΑΠ , αλλά δεν βλέπουμε και διώξεις σε αυτούς που φωτογραφίζουν τώρα ή κατά το παρελθόν τα προστατευόμενα απο την δικαιοσύνη άτομα.

 17. avatar ΠΛΕΥΡΗ πες ΑΛΕΥΡΙ.

  Ο Μπρακουμάτσος σε γυρευει.

  1. avatar ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΛΑΚΟ……… ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ Α +Β ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ [ ΗΤΑΝ ΤΡΙΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ] ….ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ …ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ….ΔΙΔΥΜΟΙ . ΥΣ

   ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ........ ,

 18. avatar Το όνομα μου

  Τους ταπωσε ο Άρειος Πάγος.Ας τσιριζει τώρα όσο θέλει η Ανεμοδουρα ο Πόντιος αδωνις γεωργιαδης.

 19. avatar Συγχαρητήρια

  Υπαρχει ακομη η ΕΛΠΙΔΑ.

 20. avatar φροιξος

  καποιος πολιτικός φαινετσι πως ειναι ανακατεμενος, γιατι γινονται καραγκιοζιλικια στην υποθεση, έχει ενδιαφερον να δούμε τις εξελιξεις !!

  1. avatar αλεξης μητσοτακης

   Πάντως ούτε εγώ ούτε ο αγαπητός συνάδελφος και σύντροφος κουλης τσιπρας ξέρουμε τίποτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει