Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται πλέον ο ληστής της Rolex. Πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό που τον Δεκέμβρη του 2018 είχε κλέψει πάνω από 30 ρολόγια, αξίας 439.600 ευρώ, από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Βουκουρεστίου.

Στο σπίτι του, όπως αναφέρει στο σχετικό της Δελτίο Τύπου η ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν 34 ρολόγια επώνυμης εταιρίας περίστροφο κρότου και πέντε στιλέτα.

Ο αδελφός του δράστη αναζητείται και όπως γίνεται γνωστό είχε καταφέρει να πουλήσει στο εξωτερικό, όπου διαμένει, ένα από τα ρολόγια που είχαν κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Το συγκεκριμένο ρολόι δεσμεύτηκε και μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επιστροφής του στη χώρα μας, προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Σε βάρος του 27χρονου Μολδαβού σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της νομοθεσίας για τα όπλα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

«Απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 12-12-2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδελφός του, με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και το αποδεικτικό υλικό, πρωινές ώρες της 17-12-2018, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών στην Αθήνα, όπου με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και τον υπάλληλο security που βρισκόταν στο σημείο και ανάγκασε την υπεύθυνη του καταστήματος να του παραδώσει από τις προθήκες (38) επώνυμα ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας 439.600 ευρώ.

Από την συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων αλλά και πληροφοριών που προήλθαν ύστερα από ενεργοποίηση των διαύλων της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, με ομόλογες Υπηρεσίες Ευρωπαϊκών Κρατών, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ληστείας στο πρόσωπο του 27χρονου συλληφθέντα , ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 12-12-2019, έξω από την οικία του στο Αιγάλεω Αττικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ανωτέρω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (34) από τα αφαιρεθέντα επώνυμα ρολόγια, περίστροφο κρότου με (5) αβολύδωτα φυσίγγια και (5) στιλέτα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο αδελφός του δράστη ο οποίος αναζητείται, διέθεσε στο εξωτερικό, όπου διαμένει, ένα από τα αφαιρεθέντα ρολόγια. Το συγκεκριμένο ρολόι δεσμεύτηκε και μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επιστροφής του στη χώρα μας, προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της νομοθεσίας για τα όπλα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης».