Τη «γραμμή» της άρνησης ακολούθησε και ο όγδοος κατά σειρά κατηγορούμενος που απολογήθηκε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος, εργάτης στη Ζώνη του Περάματος, χαρακτήρισε τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή «χλιαρή» ενώ ισχυρίστηκε πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο σπίτι του και ουδέποτε έλαβε το μήνυμα – κάλεσμα της Τοπικής Νίκαιας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που κινητοποιήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού, αναφερόμενος στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με συγκατηγορούμενους του είπε πως συζητούσαν για το υπό ίδρυση σωματείο τους στη Ζώνη. Όπως είπε ένας από τους συγκατηγορουμένους του ανέφερε πως «σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη» αλλά την επομένη έμαθε πως ο δράστης ήταν ο Ρουπακιάς.

«Δεν το ήξερα το παλικάρι. Έμαθα μετά ότι ο πατέρας του εργαζόταν στη Ζώνη» είπε.

Πρόεδρος: Σε τι έχετε καταλήξει; Υπάρχει ανθρωποκτονία και αποδίδεται στον Ρουπακιά.

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω ποια άτομα ήταν. Έχω καταλήξει ότι έγινε συμπλοκή και πήγε ο Ρουπακιάς και καθάρισε το παλικάρι.

Πρόεδρος: Το μήνυμα το συνδέεται με κάτι;

Κατηγορούμενος: Με τα «τρικάκια». Εγώ δεν το έλαβα.

Ο 54χρονος ήταν κατηγορηματικός πως δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία ενώ απέδωσε το γεγονός ότι τρεις μάρτυρες αναφέρονται στο πρόσωπο του στη σχέση τους με συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στη Ζώνη.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τις καταγραφές που αναφέρουν πως βρισκόταν σε διαφορετικές περιοχές από εκείνες που ο ίδιος ισχυρίζεται ενώ όταν ρωτήθηκε για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενο του με ασύρματους, απάντησε ότι επρόκειτο» για δύο γουόκι τόκι από τα τζάμπο».

Μιλώντας για το τατουάζ με το μαίανδρο που έχει ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή αλλά το έφτιαξε στην Ισπανία το 2008 ενώ σε ερώτηση της προέδρου αν έχει προβληματιστεί για τον ναζιστικό χαιρετισμό, μιας και όπως είπε ασχολείται με την ιστορία, απάντησε: «Έχω διαβάσει ότι ήταν του Μεταξά».

Ο κατηγορούμενος έκανε εκτενή αναφορά στις ενέργειες του για τη δημιουργία Σωματείου στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη όπου, όπως είπε, επικρατούσε το Συνδικάτο Μετάλλου που ελεγχόταν από το ΠΑΜΕ το οποίο με «νταηλίκια» έκανε συνεχώς απεργίες και «μας κατέβαζαν από τα βαπόρια. Είχαμε τεράστια ανεργία».

Όπως ισχυρίστηκε αυτός ήταν ο λόγος που απευθύνθηκαν στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό, ο οποίος τους επισκέφθηκε στα ναυπηγεία και συζήτησαν τα προβλήματα τους. «Μόνο ο Λαγός ενδιαφέρθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουλίου.